ביטים של ברלין 2012: Hops and Barley – מבשלה עם ריח של פאב אמיתי
סיפרה לי גרמניה שפגשתי ב – hops and barley איך פעם, בימי מזרח גרמניה העליזים, היו הגברים בורחים מהבית בשעות הצהריים של יום ראשון למבשלה השכונתית.
אבא שלה לקח את האימרה הגרמנית, ששניצל זה כמו בירה, בשיא הרצינות, והיה גומע שניצל בירה אחרי שניצל בירה עד שאמא שלה נאלצה לבוא ולמשוך אותו באוזן בחזרה הבייתה.
היא סיפרה את זה בתור דוגמא מצחיקה לקלילות של יחסי זוגיות גרמניים קלאסיים.
[מקור]
קשה למצוא את המבשלות הללו כיום בברלין. המקומות שאנשים אשכרה באים אליהם כשיגרת יום כדי להשתכר. קחו למשל את המבשלה הברלינאית האהובה עלי, רולברגר. היא נקיה מדי, מודרנית מדי, דומה מדי לדאנסינג קאמל מכדי להיות היכל שתיה לגברים קשי יום.
רגע, מה הייתה הפואנטה שלי? אה כן, ש – Hops and Barley הוא הפאב-מבשלה הכי קרוב לחורים הישנים מפעם.
רוצה לאמר: הוא מבשלה אמיתית. עם בירות נהדרות: פילסנר, דונקל (בירה כהה) נהדרת, בירת חיטה – וגם סיידר שטעמתי פעם וזכורה לי טראומה חמצמצה. יש שם אוכל של פאבים: סנדוויצ'ים קרים עם דברים משמינים עליהם או נקניקיות.
החשוב הוא שיש שם אפילו אווירת פאבים: דחוסה, הומה, מגוונת – ואם תתעקשו להיכנס לחדר הפנימי אז גם מעושנת.
למי מתאים המקום? למי שאוהב בירה טובה, או בירה טריה, או בירה גרמנית, או פאב אמיתי או פשוט פאב טוב לשתות בו הרבה בירה ולבלות ערב. מה רע?
[Hops & Barley, Wühlischstr. 22, Friedrichshain]
One thought on “ביטים של ברלין 2012: Hops and Barley – מבשלה עם ריח של פאב אמיתי”