שווקי חג המולד 2014 בברלין והסביבה

מדי שנה, בחודש שלפני חג המולד, נערכים בגרמניה שווקי חג המולד. ירידי ענק צבעוניים של אוכל, שתיה, קישוטי חג מולד ומוזיקה גרמנית קיטשית.

שווקי חג המולד הם הדבר היפה ביותר בגרמניה. הם אגדה אירופאית חורפית חמימה עם יין חם וקינמון. עליהם חלמתי כשעברתי לברלין.

מדריך ניימן השנתי לשווקי חג המולד בברלין וגרמניה מצביע על העיקריים שבהם. מלבד הלינקים למקומות עליהם כבר כתבתי (שמתעבים מדי שנה!) – שימו לב לרשימת השווקים המיוחדים המוגבלים בזמן.

שווקים מומלצים באיזור ברלין
1. הצעת טיול סופ"ש של שווקי חג מולד בברלין: מיטה (מומלץ!!), טירת שרלוטנבורג (מומלץ!), הקולטור בראוראי והשוק של שפנדאו (הכי מומלץ!!!).
2. שוק חג המולד בשפנדאו. השוק הגדול ביותר בברלין.

שווקים מיוחדים מוגבלים בזמן
1.
שוק האגדות מסביב לטירת הציידים ביער גרונוואלד (6-7 בדצמבר). אולי השוק הכי יפה שטרם ביקרתי בו.
2. שוק חג המולד הימי-ביניימי בקרלסהורסט (6-7 בדצמבר).
3. שוק חג מולד פיני (22-23 בנובמבר). שוק חג מולד שוודי (29-30 בנובמבר). שוק חג מולד נורדי בטירת בריץ (12-14 ו 19-21 בדצמבר). בחורות סקנדינביות, אגב, לא תמצאו שם.
4. חג המולד הירוק (30 בנובמבר, 7, 14 ו – 21 בדצמבר). צמחונים, טבעונים ושאר מרעין. כנראה חג המולד הכי לא חג מולדי שיש, ולכן בצורה טבעית תקעו אותו מתחת לבית שלי.
5. שוק חג מולד של מעצבים (13-14 ו 20-21 בדצמבר)
6. שוק חג מולד על שפת נהר ההאבל הענק ב – kladower (ב -6-7 בדצמבר).

שווקי חג מולד בגרמניה וסביבת ברלין שביקרתי בעבר:
1. שוק חג המולד בדרזדן. הכי יפה בגרמניה.
2. השוק ביער ראטנאו (רק ב – 12-14 בדצמבר השנה).
3. נירנברג ורוטנבורג. שווקי חג המולד העצומים של דרום גרמניה.
4. צפון גרמניה: רוסטוק, ליבק והמבורג.

לאווירה:
1. פוסט שירי חג מולד גרמנים קלאסיים. מומלץ מומלץ.
2. שירי חג מולד מודרניים.
3. פוסט תמונות חג המולד 2013. עוד אחד ישן.
4. מלאכי גרונהייניך.
5. חג מולד רוסי עם סנגורוצ'קה.
6. לילה מושלג בוולפסאו. כפר עם שבעה בתים בפרנקוניה.

11 thoughts on “שווקי חג המולד 2014 בברלין והסביבה

  1. זה עושה חשק, כל שנה. אם כי השנה החשק הוא לשווקי חג המולד של לונדון, כי גם יש שם בונוס בדמות 3 הופעות של הקיור בעיר. אבל זה לא יסתדר. אוף, באסה.

      1. יש שווקים, אם כי השווקים הגרמניים עדיין נחשבים מוצלחים יותר. ויש רחבת החלקה על קרח יפהפייה מתחת לכיפת השמיים בבית סומרסט ההיסטורי, אם אני לא טועה.

    1. לא תהיה ברירה. הוא באמת מתחת לבית.

      האמת היא שאין לי שום דבר נגד צמחונים וטבעוניים (אני אוכל בשר לעיתים רחוקות – וכמעט כולן מתועדות בבלוג). רק שאני חושש שזה ייהפך לשוק היפסטרים בגלל הנושא והשכונה בה הוא נמצא.

        1. לא נורא. יש פה שני שווקי פשפשים של היפסטרים כל סופ"ש. זו פשוט לא תרבות גרמנית קיטשית ישנה – שזה חלק ממה שאני אוהב בשווקי חג מולד. המסורת.

  2. היי,
    מישהו יודע אם חנויות פתוחות בחג המולד עצמו.
    אני טסה ב24/12 ורוצה לתכנן את הטיול…

    אשמח לקבל פרטים…

    תודה רהה:)

    1. בתאריכים שכתבת העיר די ריקה. בסילבסטר היא מלאה עד אפס מקום ויש המון אירועים (וגם הרבה זיקוקים ברחוב). אני חושב שבראשון לינואר עצמו חנויות סגורות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *