ההונג קונג היומי (7) – ארוחת בוקר הונג קונגית
אחרי יום מנוחה חוזרת סדרת ההונג קונג היומי רק כדי להסתיים בקרוב. מחר יעלה פוסט הדרכה לטיול באי (כמעט) בודד בסביבה. אחרי זה יעלה פוסט סיכום. ואז נדבר על ברלין, מוזיקה ושאר הדברים שנהגו לעשות פה פעם :]
פגשתי את שינג ב – 7:30 לפנות בוקר ביום הטיול המדובר לאי. התוכנית הייתה לאכול ארוחת בוקר במסעדה המאד פופולרית שליד תחנת האוניברסיטה, ומשם ללכת למעבורת. את התפריט בחרה שינג, ומיד אחרי זה הלכה לתפוס לנו מקום כדי שאני אוכל לשלם. מה היה? קודם תמונה, אחרי זה הסברים.
אז ככה: יש שם עוגות לפת (מתכון), ולמרות שזה נשמע משעמם זה טעים להפליא. הדבר הלבן הן לחמניות בשר חזיר (ברצינות) – ולמרק קוראים Congee. ויקיפדיה טוענים שזה סוג של מרק אורז. אני טוען שאני לא בטוח אם ויקיפדיה צודקים, אבל זה היה מעניין ביותר. שתינו תה ירוק קר, והסתכלנו איך שאר האנשים במקום המפוצץ אוכלים אצה במילון בשר ואורז. את האחרון טעמתי באותו הלילה, והוא היה ממש מצוין. איך יודעים מה מזמינים? לפי התמונות ולפי הכיתוב באנגלית.
את שאר ארוחות הבוקר אכלנו במאפיה ליד המלון בדרך לכנס. ניסינו את כל סוגי העוגות שיש להם, והגענו למסקנה שהמומלצות ביותר הן עוגת ירח (עם ביצה קשה שלמה בפנים! וזה מתוק. בערך), וטארט ביצים. גם לחמניות קוסקוס זה טעים. ורק משהו שנראה כמו סמבוסק אבל היה ממולא בעוף.
אה – וגם יומיים אכלתי קרואסון לבוקר. יש גבול לכמות האוכל הסיני שאני יכול לספוג.
[אם מישהו מכין את עוגות הלפת אשמח לקבל על כך מייל. ותמונות]
ושוב אתה כותב על אוכל ופותח לי את התיאבון. נשמע מאוד מלהיב האוכל הסיני הזה.
אני מבטיחה לנסות לאתגר מי מחברי לנסות את המתכון. אני מאמינה שמישהו מחברי האופים הסקרנים יתפוס את הפיתיון.
שיעשו את זה באוגוסט, אני אוכל לבוא, לטעום ולהשוות למקור :]
שמחה לשמוע שאתה מגיע. מקווה רק שלא בשבוע הראשון של אוגוסט.
תאריכים מגובשים ברגעים אלו 🙂
מה יש בשבוע הראשון של אוגוסט?
אורח מחו"ל. רק שלי. חלק מהזמן אני בכלל אהיה באילת, ואחרי שהייתי היום בחוץ אני די מאמינה שבאילת אני לא עוזבת את המזגן לרגע.
אחרי מתקפה מתוכננת היטב מצד לא-סוגרת לצורך הכנת עוגת לפת, אני חושבת שארים את הכפפה. יהיה קצת קשה מבלי לדעת איך המקור אמור לטעום/להריח/להרגיש, אבל מקסימום נגלה את הפניצילין. ככה זה עם טעויות.
כמו שאמרתי – חכו לאוגוסט ואוכל לעזור בזה :]