המטבח הסקסוני
'אין דבר כזה מטבח גרמני', הסביר לי מומחה מקומי. יש מטבחים גרמניים איזוריים – שהתפתחו במדינות השונות במשך מאות שנים עד שביסמרק איחד אותן. אפילו הבירות והנקניקיות שונות בין האיזורים השונים! בדרזדן, למשל, אוכלים נקניקיה מעושנת. חיה שטרם נתקלתי בה בברלין.
אז דרזדן היא במדינת סקסון, כך שהמטבח בו נתקלתי השבוע הוא המטבח הסקסוני. פוסט אוכל צנוע זה יוגש, כמו פוסטי האוכל הקודמים, במהדורת ספר שולחן קפה. ברשותכם.
[המטבח הסקסוני מושפע קשות, עקב קירבה גאוגרפית, מהמטבח הצ'כי. או יותר מדויק, מהמטבח הבוהמי בצ'כיה. Altmarkt Keller (מרתף השוק הישן) הינה מסעדה מפורסמת שמגישה את המיטב משני המטבחים. רוב שטח הישיבה הוא במרתף ימי-בינמי נאה, אבל בימי שמש, כמו ביום שבת האחרון, נהוג לשבת בחוץ ולבהות בכיכר. המנה בתמונה היא שניצל ממולא בגבינה ובשר, מוגש עם תפוחי אדמה מומלחים אלוהיים, וגזר מבושל. אחד הדברים הטעימים שאכלתי השנה]
[יש בדרזדן וסביבתה מבחר מרשים של מבשלות. אחת מהן היא הפלדשלסשן (Feldschlöschen) שהמבנה המקורי שלהם נמצא לא רחוק ממרכז העיר. את הבירה כבר לא מייצרים שם – אבל אוכל שמוגש עם בירה מכינים שם גם מכינים. בתמונה למעלה ישנם שני מאכלים כבדים טיפוסיים: רגל חזיר עם סלט כרוב בבירה, וצלי בקר מלווה בכדור תפו"א ענק. אל דאגה, זה לא מהצלחות שלי. אני הסתפקתי באותו הערב בקצת בירה וסלט. לא ממש גרמני קלאסי]
[זמן האספרגוס הגיע! במשך שישה שבועות, מתחילת אפריל בערך, תופס את גרמניה שגעון האספרגוס. לפתע הוא נמכר בדוכנים מאולתרים בפינות הרחוב, והמסעדות השונות מתהדרות ומתגאות בתפריט אספרגוס מפותח ביותר: אספרגוס בתנור עם רוטב הולנדייז, שניצל עם אספרגוס וכו' וכו'. החביב עלי מביניהם, וגם היחיד שעלותו לא בשמיים, הוא מרק האספרגוס המוקרם. שתיתי חמישה כאלה בחודש וחצי האחרונים. שלא יגידו שאני לא מנסה להשתלב]
[ואני חשבתי לתומי שבברלין אוהבים נקניקיות. תמונה מכיכר השוק הישן בדרזדן. תשעה דוכנים רצופים שמוכרים אך ורק נקניקיות על סוגיהן השונים. כולם היו עמוסים]
[נסיים בקינוח. כופתאות שמרים הן מעדן נפוץ בקפיטריות בברלין. שם הן מוגשות כעיגול ענק וגס, מלווה ברוטב וניל מסחרי. ב – Altmarkt Keller הן הוגשו בגירסה קומפקטית עדינה, עם רוטב וניל אלוהי וגרגירי יער שנקראים Vaccinium. יחי ההבדל הקטן]
וואי, עשית אותי רעבה…
ידעת שאני משוגעת על פוסטים על אוכל?
איזה כיף לקרוא ולראות.
גם אני רוצה לאכול אוכל גרמני כבד לצד בירה במרתף ישן.
אנחנו ישבנו בחוץ. היה חם מדי מכדי לשבת במרתף. לכן אני תמיד טוען שמי שרוצה לראות את גרמניה הכבדה של מרתפי הבירה, צריך לבוא לפה בנובמבר-מרץ. זו העונה שלהם..
אני חצי גרמניה מצד אבי, ועל אף שלא ביקרתי בגרמניה, משהו בגנים מושך אותי לכל דבר שהוא 80% שומן ומעלה, האוכל הזה עושה לי את זה ביג טיים.
משהו בזה שאת אנושיה. אוכל שמן הוא טעים לרוב האנשים. מה חבל שהוא לא בריא..