שווארמת נחלת יצחק

זה התחיל מכתבה בגבר מלפני חודשיים ששאלה: למה אין בת"א שווארמה נורמלית? ישר קפץ לי הפיוז. גם כי לטעמי יש שווארמה מצויינת ומפורסמת בת"א-יפושווארמת חאג' כחיל. וגם כי יש אחת נוספת, קטנה, צנועה, ידועה בסביבתה כמו שאומרים – בגבול ת"א-גבעתיים בשכונת נחלת יצחק עליה נדבר היום. מקום שנפקד ע"י כמעט משבוע פתיחתו, והפך לפק"ל כמעט בכל ביקור בארץ. מדובר כמובן בשווארמת נחלת יצחק מהכותרת.


[זו איננה תמונה מלאת השראה. לא קל לצלם שווארמיות בצורה מוצלחת מסתבר]

ראשית – בואו נתחיל במה החך שלי אוהב בשווארמה. כי זה לא הדבר הטורקי הקלאסי: פיתה עם נתחי כבש, בצל, עגבניה וטחינה.  פה מדובר בגירסא הישראלית: פיתה\לאפה (עדיף לאפה. לא בגלל הגודל, אלא בגלל הטעם) עם חומוס-צ'יפס-סלט, הרבה טחינה, קצת אמבה – סלטים בצד – ושווארמת הודו איכותית בפיזור אחיד. נכון שחובב השווארמה המתקדם הממוצע יעקם אפו אל מול בחירתי הבאנאלית – אבל נראה שטעם של ילדות קשה לשנות (רק כך למעשה אפשר להבין את חיבתם של הגרמנים לדונר קבאב הנוראי שלהם).

אבל – אם להיות כנה – גם מנה איכותית של הגירסא הישראלית לא קל להשיג כיום. כשדוגמים מקום רנדומלי בת"א, יש סיכוי לא רע שהפיתה\לאפה\בגט יהיו ישנים. או שהסלט מעופש והצ'יפס יבש. שלא לדבר על בשר סוג ד' שמוגש מוכן יותר מדי או לא מוכן בכלל. וכאן מגיעים למנה של שווארמת נחלת יצחק.

בעשרים-שלושים הפעמים שאכלתי שם מעולם לא היה להם יום רע. תמיד הסלטים טריים, הצ'יפס סביר (אם כי לא מבריק) – והפיתה יצאה מהתנור ממש לא מזמן. והבשר – גם טרי וגם מתובל ב"תיבול הסודי של הבית" ע"פ דברי אנשי המקום (לכל בית יש תיבול סודי כיום. אתם יודעים איך זה).

בשבועות הראשונים, כשהמקום עוד היה שומם, חשבתי שאולי זה אני שהוזה את טיב השווארמה. אבל לאחר מכן התרחשו שני דברים: התחיל להשתרך מדי יום ביומו תור אימתני במקום שמאפיל על התורים בכל שווארמיה אחרת באיזור (ויש הרבה). ושנית, ואף יותר חשוב, לקחתי את חברי א', בולס שווארמיות ותיק ופיינשמייקר ידוע – כזה שאם זה לא האחים חזאן אז הוא לא אוכל – למקום. ותגובתו? חיובית! לא מתלהבת כמובן – בסופו של דבר הם לא מגישים את המנה הטורקית הקלאסית – אבל עדיין. חיובית. ולהשיג תגובה חיובית של א' על שווארמה זה לא דבר של מה בכך. הוא אפילו חזר איתי לשם כמה פעמים, ובכך נתן חותם סופי על איכות האוכל.

כרטיס ביקור:
שווארמת נחלת יצחק.
כתובת: נחלת יצחק 7.
שעות פתיחה: לא שאלתי, אבל מנסיוני מ – 11:30 בערך עד 17:00.  ימים: א'-ה'. סגור בערבי חג ושאר מועדים.
שורה תחתונה: בחייאת רבעק, תגיבו – לחיוב או לשלילה – במקרה ואכלתם שם. יש בי סקרנות דעה לדעת מה חושבים אחרים על המקום.

32 תגובות

  1. לגמרי במקרה, התחלתי לעבוד כמה מטרים מהשווארמה המדוברת, ככה שיצא לי לדגום אותה כמה פעמים. המסקנה שלי לא דומה לשלך: החבר'ה שם הם אולי האנשים הכי נחמדים שיצא לי לפגוש בשווארמיה, אבל הפרודוקט שלהם דומה מאוד לכל שווראמה אחרת בעיר: הסלטים בסדר, הפיתות והלאפות מהסופר, והבשר לא מאוד טעים. החיפוש נמשך…

  2. ניימן הגיב:

    טעם וריח :]

    מה עם חאג' כחיל? יצא לך לדגום?

  3. מרק ק. הגיב:

    זו בהחלט השווארמיה החביבה עלי כשמתחשק לי בשר בפיתה, אבל אני גם אסכים על יהונתן שהיא לא מדהימה מספיק בשביל להגיע אליה במיוחד למי שלא עובר שם בכל מקרה.

  4. Moshe הגיב:

    שכחתם את כתר המזרח באיבן גבירול אחת מהשווארמות הכי טובות בתל אביב שנים רבות

  5. ניימן הגיב:

    ת'אמת? הפעם האחרונה שאכלתי שם הייתה לפני שנים. אבל היא לא זכורה לי יותר מדי לטובה – כך שלא חזרתי.

  6. ניימן, חאג' כחיל היא שווארמה נהדרת — אבל היא ביפו. לחפש שווארמה בתל אביב ולמצוא אותה ביפו זה לרמות. ביפו יש המון שווארמה מצויינת.

  7. ניימן הגיב:

    ?? זו הכתבה שלך שהביאה את ד"ר שקשוקה, מיפו, בתור היוצא דופן שמגיש שווארמה טובה (עם השגות מסוימות שפסלו אותו). ניתן היה להבין מזה שאתה מתייחס גם ליפו.. :]

  8. קורא עלום הגיב:

    fבתור חיפאי לשעבר אני שואל, מתי כבר יפתחו פה שווארמה חזאן ויפטרו אותנו מהייסורים של השווארמיות הגרועות בעיר הזו.

  9. ניימן הגיב:

    בסוף ייבאו את כל ישראל לת"א וזהו.

    וכמובן שלדעתי האישית – אני באמת לא מבין מה טוב בחזאן הזו. הלאפות אנמיות, והמנה לא עשתה לי את זה בשיט.

  10. נועה הגיב:

    חזאן היא שווארמה מעולה. אולי לא אכלת בסניף בשד' יפו בעיר התחתית?
    יחס מעולה, העגבניות והבצל על האש+ ממרח שום ביתי+ בשר טרי בלי יותר מדי שומן… אחד הדברים היחידים בחיפה שאני מתגעגעת אליהם.

  11. ניימן הגיב:

    לא לא – זה היה בסניף הנכון. עם אנשים שמבינים והתענגו על כל ביס (כולל החברה שלי דאז שהגיע לשם פעם ראשונה, בלי לדעת שהמקום מפורסם, והתאהבה בו). פשוט לא עשה לי את זה. הלאפה אחרת – והתוספות הן לא אותן התוספות שאני אוהב. אולי יש לי טעם דפוק בשווארמות. לא מספיק אנין :]

    קצת מצחיק: הגישה של אנשים אלי כשהם מגלים שאני לא אוהב את שווארמת חזן, מזכירה לי את גישתי לאנשים שחושבים שלאבו חסן יש מסבחה גרועה..

  12. נועה הגיב:

    זה לא עניין של גישה, פשוט תמיהה כנה.
    עם רוב ההמלצות שלך על מקומות שביקרתי בהם הסכמתי גם הסכמתי. בסופו של דבר אנשים שחווים משהו כמיוחד ושונה , קשה להם להתמודד עם העובדה שעבור מישהו אחר המשהו הזה סתמי.

  13. ניימן הגיב:

    צודקת. אני גם יודע שחזאן זה לא מקום שגורם לתגובות אמביוולנטיות. נראה שהרוב אוהבים את השווארמה שם וזהו. אבל, נו – טוב לראות שיש לי טעם משלי ששונה מהקונצנזוס מדי פעם :]

  14. karin הגיב:

    כתר המזרח אחת השווארמות הטובות ביותר שאכלתי עד היום. מקום בין הוותיקים בתל אביב, נקי בצורה מדהימה.
    מבחר עצום של סלטים וממש ניתן להרגיש בבית

  15. תמר הגיב:

    כאילו בעכבר העיר קראו אצלך בבלוג ומצאו לפתע פרוייקט חדש
    http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,999,209,55018,.aspx
    ולגבי נחלת יצחק, אכלתי פעם אחת אבל לא התרגשתי במיוחד.
    מצד שני אכלתי גם את שמש, וכתר המזרח היא הראשונה שאכלתי וגדלתי על ברכיה (כמעט מתבקש להגיד ברכיי וירכיי גדלו עליה)
    וגם מהם יצאתי מחבבת אך לא מעריצה, כך שאני כנראה לא ה-מנדט בענייני שווארמה

  16. ניימן הגיב:

    מקריות משעשעת עם עכבר העיר :]

    זה הכל ענייני טעם – והרבה טעם ילדות. אפשר להתעניין איזה שווארמה את כן מעריצה?

  17. קורא עלום הגיב:

    tשווארמה לא אוכלים בלאפה, אוכלים בפיתה, ואם צריך מזמינים עוד מנה. למה סתם לאכול ערמות קמח במקום עוד ועוד בשר?

  18. ניימן הגיב:

    לפי ההגיון הזה, למה לעצור בפיתה? למה לא לאכול בצלחת ובכלל לוותר על "ערמות הקמח"? אישית אני מזמין לאפה בגלל הטעם ולא בגלל הגודל. זה שונה בעליל מטעמה של פיתה.

  19. אחד שמבין הגיב:

    בתור אחד שפוקד שווארמות על בסיס קבוע ומבין באיכות של הבשר קצת יותר מבן אדם פשוט, אני אומר פה
    לפני כולם ששווארמת נחלת יצחק היא בין הטובות אם לא הטובה ביותר בת"א ובכלל באיזור גוש דן.אני אישית אוכל
    כ- 3 פעמים בשבוע ונהנה כל פעם מחדש כאילו זאת הפעם הראשונה שאני אוכל שווארמה.
    האיכות של הבשר, טיב הפיתות והסלטים והיחס הפנטסטי מהעובדים הוא חלק ניכר מהחוויה שלי באכילה במקום.
    מומלץ בחום לכל חובבי השווארמה! ואם קורה מצב שבו אכלתם ולא נהנתם, כנראה שאיבדתם את חוש הטעם הטוב לבשר!

  20. אייל הגיב:

    ללא ספק השווארמה הכי טעימה שאכלתי ב4 שנים האחרונות , השירות האדיב ההיגיינה המהירות שבה אתה מקבל שירות מרגע הגיעך לדלפק עד לרגע הביס הראשון מהיר מאוד וכך מספק הנאה מירבית ממנה כל כך פשוטה ואיכותית.

    זאת הבחירה שלי .

  21. דנה הגיב:

    אכלתי שם היום במילה אחת מעולה! הבשר מצויין הסלטים טעימים המקום נקי והשירות אדיב

  22. ניימן הגיב:

    חברה – בלי להעליב – אבל שלוש תגובות מתלהבות תוך 4 דקות? עד כדי כך אנו נראים טיפשים עד שלא נראה לכם שנבין שהתגובות לא ממש אותנטיות? בחייאת רבעק. הייתה פה ביקורת חיובית מאד. לא צריך להרוס את הטעם של השווארמה עם טריקי-אינטרנט זולים.

  23. אחד שמבין הגיב:

    אני חושב שאתה טועה.
    אני לא רשמתי את מה שרשמתי בכדי למכור את הטעם של הבשר.
    אני באמת חושב ואומר את זה במלוא מובן המילה, זאת שווארמה טעימה מאוד אז עזוב אותך מטריקי-אינטרנט וגם אם אלו באמת טריקים, זאת עדיין שווארמה טעימה אז התגובות שנכתבו לא באמת משנות משהו.

    לילה טוב

  24. דניאל הגיב:

    ניימן, זה בסדר. האנשים שונים והתגובות אמתיות. זה נקרא נפלאות הפייסבוק…בכל אופן מצטרף ל"תגובות מתלהבות". שווארמה מצויינת.

  25. ניימן הגיב:

    בלבלת אותי? אני טועה במה? לא אמרתי שאתה לא אובייקטיבי. אמרתי שהתגובות לא אותנטיות. שזה אומר שהן לא נכתבו במקריות באותו הזמן ובאותו הטון. אניווי – אחלה שווארמה. על זה אנחנו מסכימים – ובוא נעזוב את זה פה 🙂

  26. ניימן הגיב:

    דניאל – האר את עיני? איפה זה פורסם בפייסבוק?

  27. דניאל הגיב:

    אצל חבר שלי. שבין היתר הוא גם שייך לשם וגם מופיע בתמונה בכתבה. 🙂

  28. ניימן הגיב:

    אופס. הבנתי. על זה לא חשבתי. סליחה.

    טוב – זה אומר שהתגובות מכורות כי הוא חבר שלכם :p אבל בחור נחמד. תגיד לו תודה שנתן לי לצלם :]

  29. אוהד הגיב:

    השווארמה מספר אחת בעולםםםםם לא אוכל בשום מקום אחר

  30. ניימן הגיב:

    <תופס את הראש בתסכול>
    ישמרני שם…

  31. ori הגיב:

    אכן השווארמה בנחלת יצחק מאוד טעימה, המקום נקי, הסלטים טריים וגם היחס במקום מאוד אדיב וחביב. מומלץ!!!!

  32. דוד שמש הגיב:

    היום אכלתי בשווארמה נחלת יצחק ואני חייב לציין בתור בעל שווארמה חבל על הזמן כזאת שווארמה לא אכלתי הרבה מאוד זמן בשר טעים לפנים סלטים אליפות ופיתות טריות אכלתי שתיי מנות ….. אליפות…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting