ביטים של ברלין 2011: אוסטריה
אוסטריה. פעם סימלה המילה שם של ארץ. כיום היא ידועה בעיקר כשם מסעדה. כי מסעדת אוסטריה, על העיצוב האירופאי החמים והכבד שלה, העובדה שהיא נראית כמו בקתת אלפים מבחוץ, המלצרים הבשרניים, והאוכל היפני דל השומן שהיא מתמחה בו (סתם סתם. אוכל אוסטרי כבד ושמנוני כיד המלך) היא שם דבר בברלין.
[תמונת אילוסטרציה. זהו לא שניצל מהמסעד,ה אלא תאום גמדי שלו מהפליקר פה. CC]
יש באוסטריה שלל מאכלים אוסטריים. צלי חזיר (Sauerbraten) או בקר מבושל ארוכות (Tafelspitz) – אבל בתכל'ס, אמרת אוסטריה, אמרת שניצלים. רבים וטובים יעידו שאוסטריה היא המקום הטוב ביותר לשניצל וינאי אותנטי בברלין. נכון, יש אולי מספר ספור של מסעדות ש – אולי – מגישות שניצל טעים יותר. אבל כשלוקחים בחשבון את האווירה האותנטים של אוסטריה, הרי שבסך החוויה הכוללת היא שולטת.
הנה עובדה שלא ידעתם על שניצל: בברלין אפשר למצוא שני סוגים של שניצלים וינאיים. לראשון קוראים 'Wiener Art', יענו, 'סגנון וינאי'. זה שניצל מבשר חזיר, לא דק במיוחד ואם תשאלו אותי גם לא טעים במידה יוצאת דופן. השני – וזה מה שאתם מחפשים – הוא 'Wiener Schnitzel': שניצל וינאי. שניצל וינאי נעשה מבשר עגל, הוא דק כמו נייר A4 וגדול כמו פוסטר שלטי חוצות. שניצל וינאי אמיתי, כמו זה שתקבלו במסעדת אוסטריה, יגיע על צלחת אימתנית, וי-ג-ל-ו-ש ממנה בקצוות.
מנה כזו יכולה להשביע אתכם לשבוע, באמת. הגעתי לשם עם ידידה בעלת קיבולת אדירה. שנינו צמנו יום שלם לקראת הארוחה, ועדיין לא הצלחנו להתגבר על יותר מחציה. את השאריות ארזו לנו בשמחה הבייתה – הם רגילים לזה – וכך יוצא שבמחיר הלא זול של 17-19 יורו, תקבלו ארוחה ליומיים.
אם שניצלים ענקיים זה הקטע שלכם, אז אל תפספסו בברלין את המסעדה בה כל יום הוא יום השניצל.
[Austria. כתובת: Bergmannstrasse 30. פתוח כל יום מ – 18:00 בערב]
זו היתה טעות מרה לקרוא את הפוסט הזה בשעת צהריים כשאני רעבה ונטולת מזון.
ואפרופו, ההמלצה שלך על ויטרינה היתה מצוינת, וכבר הפכתי ליושבת קבועה למדי במקום.
שמח לשמוע. אכלת את ההמבורגר שלהם במקרה? איך הוא? המליצו לי אבל לא הספקתי לטעום בביקור הזה..
נכון, ביום שני בערב אכלתי שם ובשולחן שלידנו מישהו הזמין את השניצל ואכן הצילום אילוסטרציה הזה לא מתאר בכלל את המנה שמגישים שם, ומילים לא יוכלו לתאר…
ובעניין המבורגרים – הכי טוב בברלין, ויש שאומרים בהמיספירה הצפונית, נמצא בפרנצלאורברג במקום שנקרא
the bird
בשאר (אסד) זה רצח
קרן: שמעתי על דה בירד שהוא מעולה. גם שמעתי שהוא לא יקר בצורה היסטרית. מתישהו אבדוק..
פאזי: אה?
ומהדרום הרחוק – יש מסעדה אוסטרית לא רעה ב-Richardplatz בשם Louis עם אותם סדרי גודל של מנות ובמחירים זולים בהרבה
אה. לא רחוק ממני (באופניים), וגם די ליד פסטיבל הסלסה שיש באיזור השבוע. אנסה בפעם הבאה שיתחשק לי שניצל עסיסי. אבל אני מגביל עצמי בכמויות השניצלים (בכל זאת, לא האוכל הכי בריא בעולם), אז זה עלול לקחת כמה שבועות..
אה. כן. זו היתה הלצה על חשבון בשאר אסאד ובשר זה רצח. שוין.