ספיישל הגרגרן: Frau Rauscher. אוכל פרנקפורטי
[ביקר אותי במשך שבוע חבר חובב אוכל. מהרזים הרעבתניים האלה שלא ברור לאיפה הכל נעלם. התוצאה? הספיישל השבועי שלנו: הגרגרן. שבוע עם המסעדות האהובות עלי בברלין]
אם תלכו לפרנקפורט, או אפילו יותר בכלליות, להסן (מדינה בגרמניה), תשמעו על גברת ראושר.
האגדה, שמבוססת על קטעי עיתונות ושיר מאד פופולרי מתחילת המאה, מספרת על גברת אחת שמאד אהבה יין תפוחים. היא שתתה, ושתתה, ושתתה – ולבסוף איבדה הכרתה.
מאז גברת ראושר, שזה 'פראו ראושר' בגרמנית, היא שם נרדף ליין התפוחים הייחודי של הסן.
פראו ראושר היא גם מסעדה פרנקפורטית מעולה.
פעם ראיתי שם בחור מבוגר ניגש בדמעות נרגשות לטבח בווידוי: הארוחה הייתה זהה לאוכל שאמו נהגה לבשל לו, ארבעים שנה קודם, בפרנקפורט.
שלושה סודות לפראו ראושר.
הראשון הוא הרוטב הירוק. כמו חומוס, זוהי מילה בעלת משמעות כפולה. הרוטב הירוק יכול מחד להיות הרוטב המפורסם של פרנקפורט: רוטב יוגורט עם שבעה עשבים ירוקים שגדולים באיזור העיר. מאידך, זוהי גם שמה של המנה האהובה על גתה: תפוחי אדמה, ביצים קשות והמון רוטב ירוק עליהן (7-8 יורו).
אל תעקמו את האף בסנוביות למשמע הפשטות: גם מסבחה של אבו-חסן היא מנה פשוטה. אלו המנות הפשוטות שבסופו של דבר אפשר לאכול מדי יום בלי שובע.
[רוטב ירוק. אנו מתנצלים על איכות התמונה]
הרוטב הירוק גם מלווה את השניצל של המסעדה. תמורת 13.5 יורו תקבלו פיסת שניצל חזיר ענקית, תפוחי אדמה מטוגנים, וצלוחית מכובדת של רוטב ירוק.
השניצל מעולה, אחד הטובים שאכלתי בברלין, והמנה מתאימה לקרניבורים שרוצים לטעום את הרוטב הירוק.
עוד נטעם: גולש פרנקפורטי עם שפצלה (אטריות שמרים גרמניות) וסלט. הפעם בלי רוטב ירוק. גם מנה טובה, אם כי אחרי שאכלתי כבר מאות שפצלה בברלין, היא פחות מרגשת מקודמותיה.
חובה ללוות את הארוחה בפראו ראושר בסוד השני: יין התפוחים המפורסם של פרנקפורט. הוא נמזג מהחבית, ומתאים בעיקר לאביב ולקיץ. המהדרין מוזמנים לקנח עם הסוד השלישי: Misbelsche – קלבדוס עם משמש.
כמו שנאמר: מי שביקר בפראו ראושר, לא אכל רוטב ירוק מלווה ביין תפוחים עם misbelsche לקינוח, כאילו לא ביקר שם מעולם!
[Frau Rascher. כל יום מ – 11:00 עד 23:00. Wichertstraße 55]
העלית דמעות בעיני.
של התרגשות מההקדשה במייל, אבל בעיקר של קנאה. למה עדיין לא באתי לברלין, למה???
דמעות ורעד של התרגשות. התמונות מפתות ביותר,שומרת את הפוסט לנסיעה הבאה. מקווה שבקרוב.פשוט נפלא!
מחכה לך במגירה של ביטים של ברלין!
חן חן,יש למה לצפות…:-)