הגרגרן: Savanna. בשר אפריקאי
במסעדות האפריקאיות שאני אוהב אין מרכיבים אקזוטיים. מקסימום ירק אלמוני או איזה תבלין שטרם שמעתי עליו. עיקר הקסם שלהם הוא באותנטיות: מנות שמוצאות מסיר ענק, וקהל סועדים שחור דובר שפה אפריקאית. מסעדת סוואנה היא דוגמא מצוינת ל..כל דבר חוץ מזה.
פילה קרוקודיל, סטייק זברה וקדירת אנטילופה. אני בספק אם יש שבט באפריקה שזו ארוחת הצהריים הקבועה שלו. למעשה, תרשו לי לנחש שרוב תושבי אפריקה, כמו רוב תושבי העולם, העבירו חייהם די בשלווה בלי לאכול את בשרו הקשה של הקרוקודיל אפילו פעם אחת. סתם ניחוש, לא עשיתי סקר.
הגיעו אלי אורחים סקרנים שרצו משהו אקזוטי, אז קפצנו לטעום את פלטת הבשרים של סוואנה. הנהה לפניכם
יש שם בשר קרוקודיל, זברה, אנטילופה ויען. מכולם רק היען לא באמת אקזוטי. בשרים אקזוטיים זה לא באמת הטעם שלי – אז לקחתי מיני-טעימה מכל אחד שלא הספיקה אפילו לקבוע את הטעם. האורחים טענו שהאנטילופה שווה מכולם, הקרוקודיל אכן שונה, לזברה יש טעם מוכר – ויען זו.. יען. גם בארץ אפשר להשיג סטייק יען. לא צריך להרחיק לאפריקה או לברלין בשביל זה.
יש גם אופציות צמחוניות בסוואנה. אני לקחתי למשל תבשיל תרד עם בטטה ובננה מטוגנת. אבל לא בשביל זה מגיעים לשם. לסוואנה מגיעים כי אתם קרניבורים סקרנים, שחייבים לטעום משהו שאין בארץ.
[סוואנה. Sredzkistraße 26. פתוח כל יום מ – 16:00. תחנת Eberswalder Strasse]
הצלחת בהחלט מעניינת…בביקורי בדר"אפ טעמתי רק בשר קודו שהוא סוג של אנטילופה,טעימה מאוד…טרפנו שם הרבה ספריבס פרה…לא ביררתי בדיוק מה הכילו הפוייקה אבל זו בהחלט חוויה מעניינת. אהבתי את התמונה.הרטבים שלהם טעימים מאד ואני רואה,בצלחת,כמה מהם,בהחלט עושה חשק לטעום…
יש סיכוי שגם הבשר שם הוא קודו. השם לא היה אנטילופה, אבל זה היה ההסבר שהמלצר חילץ לי.
אני לא כזה חובב בשר. אלי מדברים בשניצל, המבורגר וקבבים 😉
אני חייבת להודות שאחרי שלושה ימים חסרי תיאבון (וכמעט בלי אוכל), אחרי שקראתי את זה נהייתי רעבה.
ניימן, הבראת אותי (או שכנראה לא העזתי להיכנס לפוסט הזה לפני שהבטן שלי לגמרי לגמרי מחלימה)…
וזה יפה ככה לא לספר לעולם ששלחת לי את התמונה לראות אם אני מזהה מהו הבשר, ובניחוש אחד (בפוקס לגמרי) אמרתי תנין???
צודקת. זו הייתה יכולה להיות התרומה הצנועה שלי לאגדה המודרנית בהתהוות של 'לא סוגרת ת'פה'.
האגדה המודרנית בהתהוות …. קטונתי…
בדיוק! על זה נסובה האגדה: איך אשה שאוכלת כל כך הרבה, עדיין מצליחה להישאר קטנה? 😉
די, תמשיך