אוסטריה: ביצים על מצע בשרי
כמעט ושכחתי מהסדר והמשמעת האירופיים בכל הקשור לארוחות צהריים; מי שמגיע אחרי שתיים: אין אוכל. צהריים אוכלים בין 11:30 ל – 14. זה לא נכון לכל מקום. אבל זה נכון לכפרים באוסטריה.
אני די בטוח ששלוש ארוחות ענק הן לא מתכון לחיים ארוכים. אבל ניחא.
כמובן ששכחתי זאת מדי יום ביומו. בכל זאת, מתמטיקאי מפוזר. כך יצא שבעל המסבאה בישר לי בשתיים וחמש דקות ש"הטבח בדיוק הלך הבייתה".
פני נפלו, והוא המשיך "אבל אפשר לסדר לך משהו. טוסט?" העוויתי פני, "נקניקיה?" לא אהבתי, "<שם ארוך ולא ברור>". שאלתי מה זה, וכל מה שהבנתי מתוך הדיאלקט האוסטרי היה ביצים ו – ham.
הגיע זה:
וזה היה מדהים. הארוחה הכי טובה בטיול עד עכשיו. כמה פשוט ולא בריא: ביצים שלוקות על מצע ham. הכל מטוגן עד כדי מצב חצי קשה ומגיע עם המון לחם טרי. כמו שקשוקה: גירסת סתימת העורקים.
רק חבל שלא טרחתי לרשום את שם המאכל בסוף.
<ניימן. כבר בפאתי צ'כיה. צ'כים הם אנטיפתיים עד עתה>
וי איז מיר,איזו מנה מרהיבה.איך הצליח לו לשמור על חלמון רך וחלבון קרוש,בדיוק כפי שאני אוהבת..וההאם,אהוי! קשה מנשוא.
אני מקווה,בשבילך,שלא חם שם כמו באירופה באוגוסט.איזה יופי לקרוא חוויות כשלך,ממש כיף.ספר עוד ותיהנה מהמראות והמפגשים שבדרך.
חם חם. אבל חום מעולם לא הזיז לי אז זה לא משנה. עכשיו קריר יותר וגם קצת גשום. אולי עדיף חום.
זה לא חוקי! לא מספיק שסיפרת לי על זה בצהרים, היית חייב גם להעלות תמונה. זה יפה ככה?
וזה כל כך מגרה… אני אלך לחמם לי איזה טבעול במיקרו 🙁
לרחם עליך. אף פעם לא אוכלת שום דבר טעים ; )
מזכיר לי שבילדותינו, אמא שלנו הכינה חביתה עם נקניק- כשלא היה לה זמן להכין אוכל.
לא תאמין, חיכינו שלא יהיה לה זמן, זו הייתה חגיגה.
המנה שצלמת דומה למנה שקבלנו בילדותינו בשעת דחק:). רק ששלנו הייתה מנה ליהודים. אתה בטוח שאתה מכיר את חוקי היהדות? בטוח שהאוסרים לא….