איך להכין רושטי?
מה המאכל הלאומי של שוויץ? גבינה? שוקולד? אוויר הרים? לא ולא! הכרס השוויצרית מגיעה דווקא מרושטי: סוג של לביבת תפו"א ענקית ושמנמנה. פעם אכלו רושטי לארוחת בוקר. כיום פשוט אוכלים רושטי כל הזמן.
אז ביקרתי במטבחה של שוויצרית כפרית אמיתית. היא התעקשה, אחרי שביקשתי, להכין רושטי לארוחת ערב. הייתה לי מצלמה, לקחתי תמונות ועכשיו יכנס לפה מתכון.
מצרכים:
תפו"א – הרבה.
מלח – לפי הטעם.
שמן או חמאה לטיגון – לא הרבה למרבה הפלא.
גבינה שוויצרית – עד חצי המלכות.
המהדרין מוסיפים גם שפק (קוביות חזיר) ובצל מטוגן למעלה. אני ביקשתי רושטי צמחוני.
מבשלים ומקלפים את תפוחי האדמה. יש העושים רושטי עם תפו"א לא מבושלים. המתכון אז דומה עם שני שינויים: אחד, אחרי שמגררים אותם מייבשים את הגרירה טוב טוב עם נייר סופג. שתיים, משתמשים בהרבה יותר שמן.
מגררים את תפוחי האדמה ומקבלים ערימה מגוררת צהובה חיוורת.
שמים במחבת טפלון עם לא יותר מדי שמן.
זורים מלח למעלה.
לאחר כמה דקות – אין לי מושג כמה – הופכים בעזרת צלחת! כלומר: שימו צלחת על המחבת, הפכו את הרושטי עליה, ותחזירו בשלמותו למחבת.
הממממ… נראה צהוב וטעים. מתבשל מלמטה.
הופכים שוב.
שמים למעלה מלא גבינה צהובה. שתימס לה.
וזהו!
ובכן,קופי פייסט והמתכון הוסף לרשימת המועדפים..נראה טעים.מאוד.ומנחם ככל שפחמימה יכולה לנחם.
איזה אצבעות ארוכות למבשלת,הייתי רוצה לראותה,חבל שלא רואים את פניה.והצצתי למטבחה המעניין..
תודה,אהבתי.
לא היה נעים לי לצלם את פניה..
פחמימה טעימה , אפשר להוסיף כמובן
קצת פלפל , פטריות ..
אני חשבתי על גירסא ים תיכונים עם טחינה וזיתים. כאילו, אני מתכוון לנסות את זה מאד בקרוב.
נראה טעים… כשאתה מכין בתל-אביב, תקרא לי
אין רושטי איפושהו בעיר הזאת..?
אולי יש, אבל אמרת שאתה מכין, אז הזמנתי את עצמי
הא! לא מכיר פה. זה בזבוז של זמן חומוס טוב. תבואי לברלין באוקטובר ; )
זה באמת נראה טעים, ולא נעים לי תמיד להיות הקטנונית, אבל ה'לקחתי תמונות' הזה עושה לי רע בעין. זה נשמע כ"כ מוזר בעברית. אכפת לך להחליף ל'צילמתי תמונות'?
האמת היא שאני רואה את זה בתור סלנג. כי אני לא היחיד שכותב\מדבר בעברית מאונגלזת כזאת. ואז קצת מוזר לי שאת מבקשת ממני לא להשתמש בסלנג..
רושטי… טעים! מתגעגעת לאוכל האוסטרי-גרמני שלצערי לא יצא לי לאכול בחורף אלא רק בקיץ אבל זה בסדר – ספטמבר בברלין זה קצת כמו תחילת החורף הישראלי… 🙂
והשוויצרי. זה המאכל הלאומי השוויצרי!
ברלין אגב, יש קרטופל פופר – שזה הלביבות בטיגון עמוק ברוטב יוגורט שאוכלים בחג המולד (ואז מקבלים בחילה – מנסיון אישי)