מדריך אחמד לדונר בברלין

חברי הטוב, אחמד, החליט לפתע שהוא צמחוני. בהרף עין הפך מאדם שאוכל שלוש פעמים ביום דונר (שווארמה טורקית) לבולס טופו.

הדונר בברלין עובר בפופולריות כל מאכל מקומי אחר. יש מאות אם לא אלפי דוכני דונר – ואחמד ניסה, אהמ, ממש הרבה מהם!

בתור מסיבת פרידה מבשר הכין לנו הבחור מדריך לדונר בברלין. שישה מקומות שכדאי להכיר או לנסות. למען הרקורד, לא אכלתי בכמעט אף אחד מהם.


[מקור. CC]

הטוב: Didim Grill. נויקלן. Erkstraße 13
לא הדונר הכי מפורסם בברלין. ממש לא. למרות שתמצאו לא מעט אנשים שטוענים שהוא הכי טוב בעיר. אחמד הוא אחד מהם. הביקורת שלו הייתה פשוטה: "דונר מדהים. פידה (pide) מעולה (מאפה טורקי), צוות חביב ופשוט מקום טוב". עושה רושם שהוא פתוח 24 שעות ביממה.

התופעה: דונר הירקות של מוסטפה. קרויצברג.  Mehringdamm 32
כנראה הדונר הפופולרי בברלין. תור ענק משתרך מולו כל שעות היממה. הכי מעט שאחמד חיכה שם: רבע שעה. בשתיים בלילה. בשעות נורמאליות יותר אנשים מחכים שעה.

מחכים למה? לקבב הירקות של מוסטאפה: בתוך בשר הדונר מעורבבים ירקות שנצלים יחד איתו. טוענים שזה גן עדן.

הראשון: חאסיר. קרויצברג. Adalbertstrasse 10
מספרים שחאסיר המציא את הדונר. כלומר, את הגירסא הברלינאית שלו: על סוג הלחם שלה, שלושת הרטבים (יוגורט, שום וחריף) והסלטים.

חאסיר הוא כיום רשת: עם חמישה סניפים, מסעדה וההמבורגריה. קצת מזכיר את אבלועפיה מיפו. המסעדה מגישה אוכל טורקי יקר מדי. גם הדונר קצת יקר – אבל עדיין משובח.

השווארמה: מארוש. קרויצברג.  Adalbertstr. 93
ממש מול חאסיר נמצאת אחת השווארמיות המשובחות בברלין. ושווארמה זה דבר מאד שונה מדונר: קטן יותר, בשר אחר, פיתה אחרת וטחינה.

השווארמה של מארוש, ואת זה אני אומר, מוצלחת מרוב אלו שבישראל. מעדן של ממש.

צלחות השווארמה: עזאם. נויקלן Sonnenallee 54. וגם: עכו. וודינג. Pankstraße 52
שני מקומות שאחמד ואני אכלנו בהם הרבה. אני לקחתי בעיקר חומוס. הוא לקח תמיד צלחת עם הר שווארמה וליקק בסוף את האצבעות. בשניהם גם החומוס מוצלח!

הצמחוני:  Falafel Dream. וודינג. Müllerstr. 14 a
זה שאחמד צמחוני לא אומר שהוא מתכוון לוותר על דונר! כי יש בברלין תחליף: Vöner. שזה אומר: Vegetrian Döner. את המקום האהוב עליו, Falafel Dream, מנהל ערבי טבעוני. תחליף הבשר מגיע מטוגן, ולדעתו של אחמד הוא מתעלה על כל הדונריים הצמחוניים המפורסמים בעיר.

7 תגובות

  1. נעמה הגיב:

    אני זוכרת שביום הראשון שלנו בברלין, בפעם הראשונה (והיחידה עד כה לצערי…), הגענו לקרויצברג ועלינו מהUban ישר לרחוב Mehringdamm רק כדי לגלות שאכלנו את הקארי וורסט שהמארחים שלנו אמרו שהוא הכי טוב בעיר ומולו הדונר קבב הכי טוב בעיר (אולי מוסטפה, אבל אני לא סגורה על זה). אני גם לא זוכרת את שמו של מקום הקארי וורסט. נדמה לי שזה היה עם מספר. נדמה לי 66. קארי וורסט 66 – משהו כזה… אשמח אם תוכל לגלות בשבילי 🙂

  2. עכו זה מוסטפה שמשפחתו במקור מעכו והיה לפני שש-שבע שנים על גנייזנאושטראסה?

    • רק למען הסר ספק: אני כמובן לא מתכוון למוסטפה המפורסם שליד הקארי, אלא לבחור צעיר, נולד בלבנון למשפחה שברחה ב-48 מעכו. לא עשה בגרות אבל אהב להביט על בחורות ותוך כדי כך להתפלסף על השואה. מאז שעבר לא ראיתי אותו יותר אבל אני זוכר בוודאות שקראו לו פלאפל עכו. היינו פותחים שם שולחן עם עוד שני ערבים ומנסים לפתור את הסכסוך בדרכים לא קונבנציונליות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting