ביטים של ברלין 2015: ברוהאוס Eschenbräu
ברלין עוברת מהפיכת בירת בוטיק; עשרות פאבים ומבשלות נפתח לאחרונה וחדשים נוספים מדי שבוע.
Eschenbräu לא קשורה לזה אפילו קצת. היא מבשלה מעולה בקטע נפרד משלה.
[תמונת אילוסטרציה. CC]
ב – Eschenbräu יש רק 3-4 סוגי בירה: פילזנר, כהה, חיטה ועונתית (לפעמים). למרות זאת, היא אחת המבשלות הטובות בעיר, והפאב שלה אולי המוצלח ביותר.
איך זה? כי הם עושים את הכל נכון.
אווירה? מסבאה גרמנית עם שולחנות גדולים ואנשים שמחים. כמעט תמיד פוגשים שם חבר'ה חדשים. מיקום? מוחבאת במרתף בגן אחורי של בניין (חובה בעיר שמאמינה שכל מה ששווה מוסתר).
והכי חשוב בירה: טריה, לא מפולטרת וברמה אחרת לגמרי: המרן, אחד מגדולי טועמי הבירה בישראל, דירג את הפילזנר שלהם בטופ 10 שהוא שתה אי פעם.
Eschenbräu מתאימה למי שרוצה ערב ברלינאי כיפי במיוחד. כזה בו מתחילים במבשלה אחת ואז זורמים עם אנשים לקצה אחר של העיר.
טיפ: אין להם המון אוכל (ברצל ופיצה גרמנית (פלאםקוחן)), אבל מותר להכניס אוכל מבחוץ – והם יספקו לכם צלחות וסכו"ם.
[Eschenbräu. כתובת: Triftstraße 67. פתוח כל יום מ – 17:00. אמצע מאי – אמצע ספטמבר, מ – 15:00]
מת על השיטה הזו שאפשר להביא אוכל מהבית, רק לבוא לשתות ולהנות.
גם אני, רק שכמובן שהיא אף פעם לא תתפוס בישראל, כי פה לא עושים מספיק רווח ממכירת אלכוהול לבד.
לא יתפוס לא יתפוס
עדיין מת על זה.
(באמת לא עושים מספיק רווח?)
בישראל? בספק. למרות מחירי האלכוהול הגבוהים, גם המחירים בהם המקומות קונים את האלכוהול גבוהים, ואנשים לא שותים בכמויות גדולות. איך יעשו רווח ככה? שלא לדבר על דמי שכירות וכו'.
בדיוק נתקלתי בזה:
https://www.youtube.com/watch?v=rziprdaE_SI
וחשבתי עליך, מסיבות ברורות – ונראה לי שהפוסט הזה הוא מקום די מושלם.
אדיר. ובגללך עכשיו המשכתי לצפות בכל הפרק!
איפה מצאת פרק שלם?
הפילזנר הייתה פשוט מדהימה, לדעתי הבירה הכי טובה ששתיתי.
החיטה גם טובה, אבל לא "וואו" כשלעצמה.
האווירה חמה וקלילה, המלצרים נחמדים (אין ברמנים, רק מלצרים שמביאים הכל לשולחנות) ואפילו הקואסטרס משעשעים – מעוצבים כמו האיור של הכפר הגאלי מאסטריקס:)