ביטים של ברלין: Suppengrün. יצירתיות פוגשת מרק וסלט

חיכיתי אתמול בתור רבע שעה כדי להזמין סלט.

אתם בטח חושבים שהשתגעתי. סלט טוב יש בכל פינה בישראל ובזול – מי יחכה בתור בשביל אחד? אבל בברלין זה לא ככה. בברלין סלט זה שלושה ירקות, כל אחד חתוך לארבעה חלקים גדולים עם רוטב מגעיל.

רק שיש כמה צדיקים בסדום. מקומות שמבינים סלט מהו. המרקים והסלטים של Suppengrün ("מרק ירוקים" בתרגום לעברית) עושים בית ספר אפילו לעמיתיהם הישראליים.


[תמונה מאתר המקום]

כל יום יש מבחר של ארבעה מרקים (בקיץ יש גם מרקים קרים) וארבעה סלטים. השמות אולי משעממים: סלט חציל אפוי או סלט שניצל עוף (ברצינות). רק שהסלט חציל אפוי מגיע גם עם גרגירי יער, זרעונים ועוד שלל דברים שלא הצלחתי לזהות (היה דליקטס) והשניצל מושלם ואפוף ברטבים נהדרים.

טרם יצא שהתאכזבתי ב – Suppengrün. כל מה שבחרתי, אפילו אם היה נראה משעמם בהתחלה – היה טעים עם טוויסט מעניין.

מומלץ לחובבי מרקים, חובבי סלטים ואלו שסתם אוהבים אוכל טעים.

[Suppengrün. כתובת:  Inselstr. 1a. שעות פתיחה: 11:30-18:00, שני עד שישי]

תיקון: דבורה תיקנה אותי ש"זופנגרון זה לא מרק ירוק. בטח ראית שבכל סופר יש לקט ירקות למרק שקשור בגומיה, יש בו בדרך כלל גזר, שורש סלרי, כרישה ופטרוזיליה. ללקט הזה קוראים זופנגרון."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting