מאפים פולניים
בניגוד למה שחושבים רבים, הסופגניה לא נמצאת רק אצלנו*. לסופגניה הפולנית, שזהה לשלנו בצורה מכאיבה, קוראים פונצ'ק. היא פופולרית בצורה היסטרית, לאורך כל השנה, בכל מאפיה שמכבדת עצמה – ובכלל: בחנויות פונצ'ק מיוחדות.
והנה אחד מהם, שאם הבנתי נכון מחברים פולניים, הוא *ה*מקום לפונצ'ק בורשה: קונדטורית פבלוביץ' (Cukiernia Pawłowicz). יותר מאדם אחד סיפר עליה בעבר, וכשעברנו לידה, בצהרי יום א', השתרך תור עצבני בכניסה. בקשר לטעם אגב, אין לי שמץ של מושג. חזרנו מביקור בבית השוקולד המקומי באותו הבוקר, ולא יכולתי פיזית להכניס משהו מתוק לגופי. פונצ'ק מגיע בשלל טעמים ומילויים – כולל אחד שייתכן ששמעתם עליו בעבר: מילוי ריבה עם אבקת סוכר.
[Cukiernia Pawłowicz, רחוב Chmielna 13]
יומיים קודם לכן נתקלתי בהפתעה אחרת במאפית רחוב (ליד תחנת המטרו Świętokrzyska): ואפל ביתי גדול וטרי. ואין הכוונה לואפל בלגי עסיסי – אלא למשהו בסגנון ואפל אסם המוכר. רק שכאן הוא היה גדול, משולש, טרי – ומלא בשוקולד משובח. תמונה לצערי, אין.
ותת הערה אחרונה, רגע לפני שתבהלו מכמויות השוקולד שנכנסו לגופי במהלך אותו השבוע: באיאדרקה (bajaderka), כדור שוקולד גדול שנמכר גם הוא בדוכני רחוב. זה לא שוקולד טהור, אלא יותר, לדעתי הלא-מקצועית, מאפה המוכן מקקאו. לא טעם גן עדן, אבל בהחלט ממתק חביב.
——————
* וגם החומוס והפלאפל, אם כבר מדברים על זה.
I was there yesterday and saw lots of people buying cakes with almonds. Very cold. But Polish girls very hot fortunately. Besides that bajaderka is very caloric.
caloric things are tasty! What can you do about that?