גיקדום 14.11.2010
זהו גיקדום שנרשם בהשפעת גרון מקולקל שמטריד אותי כבר כמה ימים. מקווה שהבעיה תעבור בקרוב ואוכל שוב לצאת לרעות ברחובות ברלין הקפואים. אבל בינתיים:
1. קרקס של מוזרות או ביבר יצורים מופלאים. אלו רק חלק מהסופרלטיבים שניתן לתת לפסלים הנפלאים של ג'סיקה ג'וזלין.
מה שמזכיר לי את פסלי החיות המהממים בגן הפסלים של תכל'ס בברלין. תסורו לשם בביקור הקרוב בעיר, או שחכו שאגיע לאיזור עם מצלמה ואתעד קצת לבלוג.
2. כבר נתנו שם רפואי רשמי למחלת הנפש הנגרמת מעודף חשיפה לאינפורמציה? מכירים את זה? הרשת מביאה מדי דקה פיתויים רבים מדי לדלתינו, העיניים יוצאות מחוריהן, והמוח לא יודע איך להתחיל לעכל את כל מה שמונח מולו. כך יוצא שמעודף מוזיקה מאבדים את הטעם המוזיקלי, מעודף סדרות מפסיקים להינות מהעלילה – ומעודף מאמרים מעניינים כבר לא שוקעים, יושבים, מהרהרים על מה שהרגע נכתב אלא רצים לקרוא את חמשת האייטמים הבאים שעלו באתר בזמן הקריאה. עידן האינפורמציה מאפשר לנו להיות משכילים, אך גם גורם לחלקנו להיות מבולבלים. אז איך מתמודדים עם האינפורמציה? תשובות בדיון בסלאשדוט.
3. עוד דיון סלאשדוט: לורד שטורמס, תוכניתן ותיק שנמצא בתחום כבר שש שנים ולכן מרגיש שהוא אוטוטו זקן מדי למחשבים, מנסה לחשוב לאיפה הולכים הלאה. בתכנות זאת אומרת. הוא כבר יודע ג'אווה, סי (פלוספלוס!) ו – php – אבל עכשיו הוא רוצה עוד. כלומר: כלים חדשים למצוא עבודות נוספות. בדרך הוא פוסל את ה – .NET מסיבות אידאולוגיות (אם כי לא ברור שאידאולוגיה היא דרך מעשית למציאת עבודה – תשאלו את מרשל מ'איך פגשתי את אמא שלכם'), ואחרי עוד כמה שיקולים מציג את האתגר לקוראי סלאשדוט. הללו לא טומנים ידיהם בצלחת, ובין בדיחה אחת למרעתה על חשבונות ('למה שלא תתרכז באחת השפות המקומיות בהודו? הן משמעותיות בהרבה מכל שפת מחשבים לתכניתן המודרני) גם מנהלים דיון מחכים על מה קורה היום בשוק. השורה התחתונה: הבחור טועה, השפות הקלאסיות עדיין בועטות – ולך ללמוד .NET. כי זה מה שחברות רוצות.
4. בעקבות חוסר הבנה משעשע, חשבתי שזושה שלחה אותי לצפות בהדרוזאגאדקה. סרט סופר גיבורים פולני מ – 1971! שזה מוזר מדי אפילו בשבילי, וכך רק קראתי את התקציר שמספר על היום בו נעלמו המים מורשה, והרשויות קראו לסופר גיבור המקומי – סוג של פרודיה על סופרמן – לחקור את המאורע. כדי ליישב את ההדורים, לאחר שהוברר שהיא בכלל התכוונה למועדון לילה בורשה בעל שם זהה, הוחלט להביא פה דף שסוקר גיבורי על בינלאומיים. מי זה סקוטרמן ולמה טוענים שם שהוא מגן ישראל?!
(גיבור העל הישראלי האהוב עלי: אורי-און. אם כי חובה עלי לציין שלא קראתי את אלו מתחיית הקומיקס הישראלי של השנים האחרונות)
(רשע העל הבינלאומי החדש האהוב עלי: האיש שהתחפש לערפד-לגו בליל כל הקדושים האחרון)
5. נחזור חזרה לרגע לסוף אוקטובר 2009: יאהו סוגרת את גאוסיטיז (geocities) – אולי האתר הראשון ברשת שסיפק שטח אכסון לאנשי הרשת לבניית אתר פרטי משלהם. אפילו לי היה שם חשבון לזמן קצר (שייוחד בעיקר לניסויים, ולא היה בו שום דבר מעניין במיוחד). זו הייתה סופה של תקופה, וסופן של כמויות תוכן משתמש אדירות שהלכו לאיבוד. לאיבוד? לא ולא! ארגון בשם The Archive הודיע לאחרונה שהוא מפרסם להורדה את רוב החומר. איך? בטורנט. מה הגודל? 900 ג'יגה בייט מסכנים. מי יוריד את זה? איןלימושג. אבל עם קצת מזל יימצא הגוף הנדבני שיספק את שטח האכסון כדי להחזיר את הנוסטלגיה לחיים. ובפרק הבא שלנו: איך העליתי את ה – BBS-ים הישראליים בחזרה לרשת. יש פה מישהו חוץ ממני שהיה פריק-BBS לפני היות האינטרנט.
6. הלאווין עוד נותן אותותיו: הנה 13 תמונות מאושרות ברוח החג. כמעט המילה האחרונה שתשמעו ממני עליו עד שנה הבאה.
7. באוקספורד ביצעו את הניסוי הבא: שלחו זרם מסוים (ובתדר ועוצמה מסוימים) לעבר האונה הקודקודית במוח. ההשערה? שזרם זה יכול לשפר את היכולות הנומריות (חישוביות). המטרה? לעזור לדיסקלטים – וכמובן: צעד נוסף בחתירה לעבר אדם גירסת 2.0. הם לקחו קבוצת נבחנים והושיבו אותם לפתור פאזל – כזה בו צריך להחליף מספרים בסימנים ולעבוד עם הסימנים. התוצאות לא פחות ממדהימות. מהבחינה שמי שעבד עם הזרם השיג תוצאות מזהירות בצורה משמעותית ממי שלא. לא רק זה: אנשים להם הוזרם הזרם החשמלי בכיוון ההפוך ירדו לדרגת היכולות הנומריות של בן 6. והכי מדהים: ההשפעה הייתה לא רק מיידית, אלא גם בטווח הרחוק! כמו שגילה ניסוי דומה שנערך עם אותם האנשים שישה חודשים מאוחר יותר.
8. איפושהו בחדר מסתובבת לי תחתית בירה עם רשימת יצירות אנימציה גרמנית שצריך לראות. סיפור ארוך. אבל בינתיים, אפשר לצרף לרשימה את איש החול וארץ החלומות האבודים. סרט אנימצית-תנועה שיצא לפני כמעט חודשיים בגרמניה\אוסטריה ומבוסס על דמות אנימציה מזרח גרמנית שמשכיבה את ילדי המקום לישון כבר 51 שנה. בסרט עושה איש החול 'פיטר פן' לילד קט ותמים – וחוטף אותו באמצע הלילה לממלכת החלומות כדי להילחם באדון הסיוטים. הגרמנים טוענים שזה חביב. טרם צפיתי.
9. בידען מספרים על האנומלוקאריס – חסילון – בתרגום חופשי, אבל עזבו, השם נבע מטעות מוקדמת באיבחון הייצור. מדובר במי שהיה טורף ששלט במקווי המיים של כדור הארץ. מפלצת שהגיעה, באחת הגירסאות שלה, לאורך שני מטר עם מלתעות בעלי 25 סנטימטר. משהו מסרט אימה. מעניין אם מתישהו ייגמרו לנו המפלצות הקדמוניות שהמדע מגלה?
10. צפיתי אמש בסקוט פילגרים נגד העולם – ואהמ… לא נפלתי מהרגליים. מה שעובד נהדר בקומיקס גרם לי לפיהוקים קלים בסרט, ובניגוד לאחרים אני לא מאשים את השחקן הראשי מייקל סארה. אלא פשוט את הבמאי. הוא בונה יצירה שונה וייחודית, קצת קליפ וידאו משוגע שכזה, שגרמה לי לאושר רב והזלת ריר במשך חמש עד עשר דקות – כשלאחריהן השטיקים החלו לשעמם מדי.
אבל לא בשביל זה נכתב האייטם. לא ולא. הוא נכתב כדי להצביע על הטריק המגניב הבא. לכו לאתר Fark.com, ותקישו את הקוד: למעלה, למעלה, למטה, למטה, שמאלה, ימינה, שמאלה, ימינה, A, B ואנטר. ראיתם מה קרה? קפץ לכם משחק ארקייד של סקוט פילגרים! איך אני בונה משהו כזה לבלוג?
11. כשגודזילה משתוללת זה מפחיד. כששתי גודזילות מתגוששות בקרב התעמלות אקרובטית זה מרתק ומשעשע כאחד. וזה מה שקורה עכשיו עם גוגל-פייסבוק. השלב הראשון היה עת גוגל כעסה על פייסבוק שמונעת ממשתמשי האתר לייצא את נתוני החברים שלהם (באתר) החוצה. לאחר מכן הגיבו גוגל, וחסמו את יכולת פייסבוק להשתמש בשירותים שלהם (בעיקר כדי לייבא פרטי חשבון מג'ימייל). פייסבוק מצאו דרך לרמות את העסק – מה שהביא את גוגל להתקפה הישירה מכולן: התקפת דעת קהל. עכשיו, משתמש שמנסה לייבא את מידע הג'ימייל שלו לפייסבוק, מובל אחר כבוד להודעה רשמית של גוגל, שמפרטת עד כמה פייסבוק נוראיים ומבקשת ממנו להתלונן. התבלבלתם? פרטים מלאים פה.
12. בוינגבוינג השיקו את הפליקר שלהם, שהפך בין לילה למאגר התמונות הקסומות ביותר ביקום. הנה תמונה אחת מעולה שמראה את הדרדסים כגיבורי לידת ונוס של בוטצ'לי. האמן שיצר אותם, Xomiele, ממקם את הדרדסים גם בקלסיקות אחרות, כמו הסעודה האחרונה של ישו.
13. חובבי אנימציה אנוככם? אם כך, אז בלי להכביר מילים, לכו לסיכום חודש אוקטובר של CartoonBrew. מה, אתם עדיין פה?
14. בידען מנסים להסביר את החורף הקר חסר התקדים שצפוי באירופה (הקר ב – 1000 השנים האחרונות!). קצת טכני מדי לטעמי, אבל בגדול הסיפור הוא כך: זרם הגולף, שמוביל מים חמים ממקסיקו דרך אירופה ובכך ממתן את החורף – קצת נעלם עקב ההתחממות הגלובלית. או יותר מדויק: הזרמים החמים העליונים בו התאדו, ומה שנותר אלו הזרמים התחתונים הקרים. המשמעות היא שהוא לא יימתן את החורף האירופאי כהרגלו, מה שאומר שיהיה חורף קר אחושרמוטה. הפרטים המלאים בלינק למעלה.
15. הבלוג Hyperbole and a Half מזכיר לי טיפה את הקומיקס חמודי של דניאלה לונדון דקל, אבל למבוגרים. הפוסטים שם ארוכים ועמוקים להחריד, וכשיש את הזמן לשקוע בהם הם גם כיף גדול ומחמם לב. הנה פוסט מקסים על אלוהי העוגה. הנה פוסט גורם הזדהות מדוע עולם לא אהיה מבוגר אחראי.
זוהי גם העת לאחל לרנדל מונרו מ – xkcd, אולי קומיקס הגיקיים הטוב בהיסטוריה, תקופות טובות מזו שעוברת עליו עכשיו.
מלחמת שפות תיכנות זה תמיד כיף. C/C++ ו Java כנראה ימשיכו לפרנס מפתחים עוד שנים רבות. אגב, בתעשיה שאני מסתובב בה (טלקום) פיתוח ב .net ממש (אבל ממש) לא מקובל.
אם ללמוד שפה "חדשה", אז מפתח שלא יודע lisp, זה כמו רקדן דיסקו שלא יודע moonwalk. גם אם אתה לא משתמש בזה בכל מסיבה, אתה פשוט חייב לדעת את זה.
לא מסכים לגבי ליספ. ספציפית בגלל שאני לא יודע :] בתואר שלנו (אוניברסיטה פתוחה. זה מה שאפשר לעשות בזמן הצבא) לא היה ליספ בדרישות ולא ראיתי אף פעם צורך מיוחד ללמוד את זה. אני מסכים ששפת הרקורסיות הזו מקסימה לגמרי, אבל לא חושב שהיא משפיעה יותר מדי על מיומנויות תכנות עתידיות.
נראה לי שהייתי רוצה ללמוד פייטון מתישהו. אפילו יהיה לי מה לעשות עם זה בתור משתמש לינוקס..
(וברוך השם, יש מספיק מקומות שלא דורשים .net 🙂 )
סקוטרמן.
לא ממש גיבור על. יותר נכון הגיבור של סדרה מן הטלוויזיה החינוכית, שנועדה ללמד אנגלית את בני התשחורת אי-שם בשנות השבעים המוקדמות.
היה לו טוסטוס (וספה), ומכאן השם, והיה לו עוזר בשם קיקסטנד.
אבל הקיק האמיתי היה המדען המטורף, בעל ההמצאות, הידוע בשם פרופסור האף-בייקד, ואשר כשמו כן רעיונותיו היו אפויים רק למחצה.זו הייתה תוכנית עם אחלה מוסיקה, אלחה פופקורן ואחלה המבורגרים: musical hamburgers, the meat with the beat.
וואו. לא היה לי שמץ של מושג. החכמת אותי. תודה.
לי היה בי.בי.אס משלי באיזור שנת 94
ואללה? שם? הסתקרנתי? (ואם בא לך כמובן להישאר עלום בפומבי אתה מוזמן לשלוח שם במייל. ואם בא לך להישאר עלום בכלליות אז זה בסדר גם אם לא תשלח).
עפר, מיוזיקל המבורגר זה מסדרה אחרת.
ד"ר האף-בייקד, שכיכב בסדרת סקוטרמן, זכה גם לספין אוף משלו, סדרה שכולה ד"ר האף-בייקד, ומשם מיוזל המבורגר.
היו עליזים ימי הטלוויזיה הלימודית (אז עוד לא קראו לזה חינוכית). זה היה המקום היחיד בעצם בו ממש פיתחו סדרות עם עלילות מתקדמות מאוד לאותה תקופה, אבל לכל סדרה היו רק 5-6 פרקים. קלאסיקה לשמה.