(עוד) גנה הקרוקודיל וצ'יבורשקה
[הנה פוסט מיותר ליוצאי ברית המועצות לשעבר]
יצא שהסופ"ש הביא עימו המון אנימציה מזרח אירופאית. מרוסיה, פולין, אסטוניה או ביילרוס. הכל עם כתוביות באנגלית או בלי מילים. תחילה חשבתי לעשות איזה ספיישל שבוע-אנימציה-מזרח-אירופאית בבלוג, אבל אז החלטתי שחבל לכער את האתר האהוב עלי עם עשרות סרטוני יוטיוב. במקום זאת אכער אותו עם "קצת" סרטוני יוטיוב. וספציפית כאלו שמתקשרים לפוסט הקודם על גנה הקרוקודיל נגן האקורדיון המבוגר וידידו צ'יבורשקה. חיה מזן לא מוגדר.
[התמונה מפה. לאיודע מאיפה הם השיגו אותה]
צ'יבורשקה הוא גיבורו של ספר ילדים רוסי מאת אדורד אוספנסקי מ – 1965. בין השנים 1969 ו – 1983 נעשו ארבעה סרטי אנימציה קצרים בכיכובם של צ'יבורשקה וגנה. ארבעת הסרטונים הללו הפכו את החיה-מזן-לא-מוגדר-זו (ראו סיפור מקור) לסוג של מיקי-מאוס רוסי. יענו, קמע לאנימציה המקומית. מלבד ארצות ברית המועצות לשעבר נהנית הדמות מפופולריות גם ביפן, שם הכריזו על כוונה לסרט באורך מלא בכיכובם של צ'יבורשקה וגנה. צמאים לידע נוסף על צ'יבורשקה? כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול נמצא פה.
את ארבעת הסרטונים המפורסמים ניתן למצוא ביוטיוב עם דיבוב לאנגלית (תזכרו להפעיל את כפתור ה – CC כדי לראות את הדיבוב בחלק מהסרטונים). למען הסדר הטוב, החלטתי להעלות אותם לפה.
גנה הקרוקודיל (1969)
צ'יבורשקה (1971)
גברת שפוקליאק הקשישה (1974)
צ'יבורשקה הולך לבית הספר (1983)
נפלא.
אם כבר אנימציה סובייטית אז למה לא יצירת המופתЁжик в тумане :
great minds think alike.
לא את ואני – אלא את והבחורה שהראתה לי את הסרט (בלי שמות). אבל היא הציגה בפני גירסא ללא כתוביות באנגלית (למעשה, זה אפילו לא היה ברוסית) ופשוט עשתה תירגום סימולטאני. וכך נזנח הרעיון של לשים זאת בבלוג.
אבל אולי שבוע הבא. אפשר לפתוח פה פינת אנימציה סובייטית שבועים צנועה לזמן קצר.
ראיתי עכשיו את כל הארבע. באיזשהו שלב הפסקתי לספור את כמות הרעיונות הלא פוליקירלי קורטיים שלא היו עוברים בשום מצב סדרת ילדים מודרנית (תנין בן 50 מזמין הביתה ילדה קטנה? סבתא קריפטומנית?? ערבי מתקן מכונית???).
לא יאמן. מסתבר שפעם היו זמנים תמימים יותר, לפחות בברה"מ המצוירת.
בכל מקרה – תודה, זה היה ממש יפה.
רואים שאתה בקליפורניה. תצפה באיזה חסמב"ה ישראלי (יש סידרה חדשה עכשיו) ותראה שהחוסר פוליטקלי קורקט לא מת. לפחות לא בישראל 2010. ת'אמת? הפוליטקלי קורקט הוא אולי נהדר לחברה שוויונית, אבל ליצירות תרבותיות הוא חולירע של ממש. חלק לא קטן של כר ההשראה נלקח ע"י מושג זה.