ביטים של ברלין 2011: אוכל רחוב ברלינאי – נקניק-הקארי Currywurst.

לא יהיה מוגזם להכריז שנקניק הקארי, ה – Currywurst, הוא המאכל הלאומי של ברלין. כי באמת, בשווקים, בקרנות הרחוב, בפאבים הפינתיים בהם יושבים מובטלים ומשתכרים למוות, אוכלים כולם לצהריים, קארי-וורסט עסיסי. שזה נקניקיה מבושלת וצרובה, חתוכה לחתיכות קטנות ומעליה רוטב נדיב המורכב מהרבה קטשופ והמון קארי. את הנקניקיה אפשר לקבל עם או בלי העור – וזו שאלה קיומית לחובבי המאכל שתגרות פאבים מתחילות בעידה.


[התמונה מפה. והנה הכתבה המעולה שנתנה את הטריגר לפוסט הנוכחי]

נהוג לשייך את המצאת המאכל ל – הרתה הויבר (Herta Heuwer). שב – 1949 עירבבה קטשופ, רוטב ווסטרשייר ואבקת קארי שקיבלה מחיילים בריטיים, לכדי רוטב אחד אותו שפכה בנדיבות על נקניקית חזיר. היא החלה למכור את המאכל השמנוני בפינת הרחובות Kant ו Kaiser-Friedrich – וכן, יש שם שלט שמציין את המאורע ההיסטורי. המסעדה שלה פעלה עד 1974, כך שכבר לא תוכלו לטעום כיום את המעדן המקורי. אבל כן תוכלו לטעום את רוטב ה – Chillup שהמציאה. הרוטב הרשמי של הקארי-וורסט.

הנה עובדה שלא ידעתם על קארי-וורסט: אני לא סובל את המאכל הזה. אבל נראה שכל שאר העולם לא יכול לחיות בלעדיו, וכך יצא שעקב הצורך להציג אותו למבקרים חקרתי ואכלתי במיטב הקורי-וורסטיות בעיר. תיירים לא צמחוניים חייבים לתת לו צ'אנס לפחות פעם אחת. ועדיף באחד מהמקומות הבאים:


[התמונה מפה]

1. Konnopke's Imbiss (מתחת לפסי הרכבת בתחנת Eberswalder Strasse) – תעכבו אחרי התור הארוך) – אחד ממקדשי הקוריווסרט של ברלין. אנשים באים לשם מכל רחבי העיר כדי לאכול את מה שטוענים שהיא אחת המנות הטובות בייקום (ד"ש לעובד). הרבה המולה. הרבה אווירה.
2. Curry 36 (כתובת: Mehringdamm 36) – הקארי וורסט הפופולרי ביותר באיזור קרויצברג, ווואחד מוסד מכובד בפני עצמו. גם מקום עם תור מכובד ומעריצים מושבעים.
3. Schrotti´s Inn (כתובת: Blücherstraße 9) – לא רחוב מ – Curry 36 מצוי קארי מהולל לאניני טעם. אם חריף זה הקטע שלכם, נסו את אבקת הערפדים (Vampir Pulver)  כרוטב.
4. Witty´s (כתובת: Wittenbergplatz 1) – אני מאד אוהב את המאכלים האורגניים של Witty's. לא כי הם אורגניים, אלא פשוט כי הם (למשל, הציפס) טעימים. כך שאין לי סיבה לא להאמין למי שמספר שגם הקארי וורסט שלהם מצויין.

7 תגובות

  1. תודה 🙂 מקווה לנסות בקרוב

  2. ניימן הגיב:

    מקווה שתנסי בקרוב!

  3. גני הגיב:

    התמונה יפהפיה. המאכל, בדרך-כלל, פחות. קארי וורסט יכול להית אחד ממאכלי הרחוב היותר עלובים למראה ולעיתים קרובות גם לא כל-כך טעים, אם כי יש להודות שכאשר הוא טעים הוא מאד טעים.

  4. ניימן הגיב:

    כנראה שעוד לא מצאתי את הגירסא הטעימה שלו. או שאולי זה החך שלי? כי ניסיתי בכל המקומות המפורסמים.

  5. דייב דנ הגיב:

    שטסתי לברלין אמרו לי שאני חייב לאכול נקניקיות, אבל אף אחד לא אמר לי שהם יהיו מכוסות בקטשופ. טעים ? יש דברים טובים יותר

  6. ניימן הגיב:

    לי ולך תמיד היה טעם דומה.

  1. 10 באפריל 2020

    […] לוקחים נקניקיה, חותכים אותה, מוסיפים עליה אבקת קארי, קצת מיונז וקטשופ (לא חובה), צ'יפס ליד (אם רוצים), וזהו. כך נוצרת מנה לאומית. בכל חור וכל פינה. אנחנו אכלנו אותה באיזה שוק רנדומלי שנקלענו אליו, לכו תדעו איזה, העיר הזאת שופעת בשווקים. אם אתם רוצים המלצה למקומות המומלצים ביותר לאכול את המנה הנחמדה אך לא חשובה הזאת, אתם יכולים לבדוק את רשימת ארבעת המקומות המומלצים ביותר אצל ניימן. […]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting