על בירות קרות
יא ואר אדי. איזה פוסט מיותר. אני בקושי שותה לאחרונה, ואיכשהו יוצא שדווקא עכשיו יהיה לנו מיני-פסטיבל בירה השבוע בבלוג.
מסתבר שאחת הבעיות הגדולות של המין האנושי היא בעיית קירור הבירה. כלומר: איך שותים את הבירה ומשאירים אותה קרה? גרמנים לא מבינים זאת כי הם מסיימים בירה בשלושה שלוקים.
אני, לעומת זאת, לא יכולתי להסכים יותר.
ב – gizmag, מגזין על חידושים טכנולוגיים, עפו על הנושא. מהחודשים האחרונים: מקרר עם מתקן מיוחד לשמירת בירה קרה. פחית שמקררת עצמה בלחיצת כפתור. בניגוד למה שאמריקאים חושבים, "קר" הוא לא טעם של בירה.
ועכשיו – חידוש מיפן – כי לא חשבתם באמת שהיפנים יעמדו בצד וישקיפו: קצף בירה קפוא ששומר על הקור.
זה הולך ככה: דמיינו ילד עם קשית עושה 'פוווווווו' בכוס מים. מה יוצא? בועות. עכשיו דמיינו את אותו הילד בתוך מקרר ענק עושה 'פוווו' בכוס בירה. התוצאה: קצף בירה קפוא. אמורים לאכול אותו בסוף השתיה אגב.
מקורי. אבל לא נראה לי שהגרמנים יאמצו זאת.
2 הערות:
1. אכן קר זה לא טעם של בירה ומי שחושב שבירה קפואה זה יותר "טעים" פשוט לא יודע שבירה קפואה מאבדת טעמים (בעיקר בירה מתוחכמת יותר).
2. הדרך הכי טובה לשתות בירה (ועל הדרך גם לטעום כמה סוגי בירה) ולשמור אותה קרה (לא קפואה!) הוא לשתות בשלישים (או ברבעים) במקום חצאים או ליטרים שלמים כמו שסבורים אנשי "הגבר גבר".
שתי הערות על ההערות:
1. נכון – אם כי תלוי בבירה. בתכל'ס בלאגרים זה לא ממש משנה – ועל חוף ים לוהט עדיף בירה צוננת על "מגוון הטעמים" של פילזנר.
2. סתכל מה עשית – הרגע העלבת את כל דרום גרמניה! 🙂 סתם – גם תלוי במצב, במי שותה (=כמה זמן לוקח לו\לה) וכו'. עזוב טעמים – לפעמים ממש כיף להחזיק כוס של ליטר מלאה ביד!
2.1 אפשר גם להכניס למקפיא מראש כוס בירה של 0.5 ליטר לעשר דקות (תלוי בחומר ממנו היא עשויה) ולמזוג את הבירה הצוננת לתוכה.
בונוס אחד של השיטה הזו הוא המרווח הכפוי של כ10 דקות בין כוס לכוס שמעודד שתיה סבירה וליגמת כוס מים מדי פעם.
עדכון לשיטה שימנע את מרווח העשר דקות: הקפאת *שתי* כוסות : )
ניסיתי את זה, אבל אח שלי טען שהכוס השניה נועדה עבורו(!), כך שחזרנו לעשר דקות. אמנם, מאז הוא טרח והביא לי כוס בירה חדשה מחרס(?) כשחזר מהאוקטוברפסט(!) כך שלכאורה אוכל להקפיא כס אחת עבורו ושתיים עבורי. אבל זה עלול להיחשב מעט לא מנומס(…)
(עבר עלי התקף סוגריים. סליחה)