גיקדום 07.10.2012: איפה שלוחמים ברברים בני 87 פוגשים את צ'ארלי קאופמן ודן הרמון לשחק במשחקי 8 ביט בהוסטל של האקרים

הוחלט לוותר על הקדמה – היא מיותרת. מה רלוונטי? תמונות הנחיתה על מאדים – לפני שנאסא עיוותה אותם בפוטושופ:

1. אני רחוק מלהיות מומחה בטלוויזיה בריטית; בעצם, תנו לי להתנסח מחדש: אני בור ועם הארץ בטלוויזיה בריטית. אם כי סיימתי עכשיו לצפות בעונה השניה של שרלוק הבריטי והיא מרטיטה לגמרי.

תפסתי בשוונג גם שני פרקים של קומדיה בריטית חדשה, קוקו, והתאהבתי.

סיפור המסגרת נשמע זוועה: בחורה צעירה מתחתנת עם בחור קצת הזוי במהלך טיול בתאילנד ומביאה אותו הבייתה למשפחה. אבל בעוד שהאמריקאים היו עושים מזה שעמום קלישאתי, הבריטים הפכו זאת איכשהו ליצירה שנונה. מומלץ.

2. פעם סטודנטים סיימו את התואר הראשון כשהם ישנים על מיטות קומותיים במשרד. ברוסיה עדיין חושבים שככה עושים מדע.

אבל בעולם המערבי, ואפילו בישראל, הסטנדרטים מזמן גבוהים יותר. באוניברסיטת ת"א אם זכור לי נכון אסור לישון במשרד ובכלל מגבילים את שעות השהייה בו. שזה בעסה, כי שנות העשרים של סטודנטים אלו השנים בהם רגלוציה היא דבר מיותר לגמרי.

הנה פתרון אחד לבעיה: הוסטלי האקרים. בניינים שמספקים מגורים משותפים זולים להאקרים, מדענים ואנשי אמנות דיגיטלית.

עזבו את ההשראה שמספק המקום; אתם יודעים כמה אפשר להפיק מלחבר דוקטורט מקרי עם אמן דיגיטלי. באירופה יש מיזמים כאלה כבר שנים. עכשיו צצה רשת דומה בחוף המערבי בארה"ב.

3. Seedling, משחק מחשב שאפשר לשחק על הדפדפן הגיע בדיוק בזמן: כמה שבועות אחרי הפרק המופתי של קומיוניטי על משחקי מחשב 8 ביט.

זוהי מחווה לזלדה שלחלוטין שומרת על רוח המשחק המקורי. אין לי שעות לשרוף עליו עכשיו, אז כבר הלכתי לרמות עם ה – Walkthrough. ביקורת מפורטת עם כל מה שרציתם לדעת על המשחק ומסביבו יש פה.

בקשר לקומיוניטי: הקהילה המקוונת של סדרת-מופת הגיקים הזאת מטורפת לגמרי. לא מזמן אירחו שם את דן הרמון – יוצר הסדרה והמנהל היצירתי שלה עד לא מזמן.

הצ'ט מרתק למעריצי הסדרה: תלמדו למה הדמויות יושבות בסדר שהן יושבות, פרקים שלא נכתבו – והכי חשוב: קטע 8-ביט שהיה אמור להיכנס לסדרה ולא נכנס בגלל שצ'בי צ'ייס שכח להגיע לצילומים! בכלל, הצ'ט מלא מחוות, כלומר, ירידות קשות, על צ'ייס. היחסים בינו לבין דן הרמון רחוקים מאידיאליים.

מה שמגניב זה שקהילת האינטרנט יצרה תוך זמן קצר את הקטע החסר בעצמה. זה חלק מפרוייקט תכנות משחק המחשב של קומיוניטי ו.. אהמ.. ואני יכול להמשיך לכתוב על זה שעות, אבל לא אלאה אתכם.

4. סרטי טרומה יוצרים כבר ארבעים שנה סרטים בתקציב נמוך. סרטי אימה טראשיים וקלאסיקות על בחורות בביקיני שאוהבות להילחם עם אקדחי ליזר ענקיים בחלל.

שוכנעתם לצפות? 150 סרטים קאמפיים במיוחד נמצאים ביוטיוב הקרוב למקום מגורכם. תוסיפו לזה כמה בקבוקי וודקה ותקבלו ערב חברה מעולה.

5. האם האינטנט מקום חופשי? אולי פעם הוא היה, בימי המערב הפרוע העליזים של שנות התשעים. כיום זהו שדה משחקים של חברות ענק שלא ממש ששות לריב עם הממשלה; זה רע לעסקים אתם יודעים.

סקייפ, נראה לי שהיא כמעט מונופול בתחום שיחות הטלפון אונליין, עברה מספר שינויים מאז שמיקרוסופט רכשה אותם. חלקם אסתטיים. חלקם…

אם נאמין לוושינגטון פוסט, אז חלק מהשינויים נועדו להנגיש את מידע המשתמש. כלומר, כתובות, כרטיסי אשראי וכל שטות אחרת בשיחה יותר נגישים עכשיו לשלטונות. ראו עצמכם מיודעים.

תוספת: כתבה ארוכה על כשלונות מיקרוסופט בעשור האחרון.

6. עכשיו כולם הופחדו. מעולה. הנה התייחסות לפיל בחדר: איך מצ'וטטים בבטחון?! תרשו לי לענות בעזרת סרט אנימציה 8 ביט אייטיז סטייל קצר:

7. פענוח צפנים בימינו, למקרה שלא ידעתם, בנוי על פירוק מספר לגורמים ראשוניים. משימה פשוטה לכאורה, אבל בלתי אפשרית מעשית. אלא אם כן יש מחשב קוונאטי ברשותכם. כי מחשב קוואנטי תמיד בוחר ב"ניחוש" הנכון.

אממה, עוד אין בנמצא מחשבים קוואנטים. אבל אנשים עובדים על זה. לאחרונה, לראשונה, הצליח מחשב קוואנטי למצוא גורמים ראשוניים של מספר. כלומר, למצוא את הגורמים הראשוניים של המספר ב – 48 אחוז מהמקרים!

המספר הנבחר היה 15 – וכתרגיל לבית אתם מוזמנים למצוא את הגורמים הראשונים שלו בעצמכם (נא לא לרמות. בלי מחשב קוואנטי). אז מהפיכה עוד אין פה, ומדענים רבים חושבים שככל שהמספר והסיבוכיות יגדלו, המחשב הקוואנטי יהיה פחות ופחות יעיל. שזה יפריע לנו לפנטז על סוף ההצפנה המודרנית? Nah…


[מקולקטיב האמנים האוסטרלי The Jack Winter Group מגיע Koala Magic]

8. ניקולה קנסה הלך לישון מרוצה בארבע לפנות בוקר; בדיוק הרגע סיים משחק מחשב שעבד עליו במשך מרתון של 48 שעות. ב"בוקר" הוא התעורר, וגילה להפתעתו שהמשחק הפך לסנסציית אינטרנט!

מדוע ולמה? כי המשחק שכתב, EvoLand, הוא חיקוי זלדה קטן וחמוד, מלא הומור עצמי – ואפילו גימיק פשוט: ככל שמתקדמים במשחק משתפר המפרט הטכני שלו. יש פה איזה לקח על אבולוציה במשחקי הרפתקאות או משהו כזה.

9. ב – 1870 הבחין לראשונה האסטרונום האיטלקי, ג'ובאני שיאפארלי, בסימני מים על מאדים. ברגע של גחמא רגעית הוא קרא להם Canali – תעלות באיטלקית – והשאר היסטוריה;

התרגום לאנגלית השתבש, האמריקאים הבינו שמישהו "חפר" תעלות על מאדים, וסופרי מד"ב חגגו על העניין עד שנות השישים. ד"ש מאדגר רייס בורוז וג'ון קארטר.

זו רק ההתחלה! עשרות שנות מחקר מאדים מרוכזות במאמר קצר, ציני ומשעשע על ההיסטוריה של האנושות והכוכב. סיכום לכבוד נחיתת החללית Curiosity עליו באוגוסט.

עוד: יוצר משחק המחשב Sims הוזמן לתאר את השכונה הראשונה של מאדים.

ואם זה לא מספיק, אז גם הודו מתכננת לשגר לווין למאדים שנה הבאה. בינתיים סופגת ממשלת הודו ביקורת רבה על תוכנית החלל שלה; המדינה מלאת עניים והמדינה משקיעה במדע. ביקורת דומה ספגה ארה"ב בשנות החמישים-שישים. או ישראל, כל פעם שמושקע כסף במשהו שאינו בטחון או אוליגרכים ישראליים.

10. יש בסיפור הזה את כל המרכיבים הגיקים הנכונים: פרוייקט שמומן בקיקסטארט? check. סרט חובבנים? צ'ק. עיבוד מצולם לספר מעולם הדיסק של פראצ'ט? צ'ק. אז למה אני לא מתרגש?

משתי סיבות. ראשית, שלושת הטריילרים ששוחררו משעממים מוות. מייקל ביי לא היה יכול לעשות את זה יותר גרוע. שנית – יצירות של סר טרי פראצ'ט לא מועברות טוב למדיות אחרות. לא משחקי מחשב, לא לוח, לא סרטים מצוירים ובטח שלא מצולמים.

אבל בכל זאת: סרט חובבנים על לוחם ברברי בן 87 מבוסס על סיפור של עולם הדיסק במימון חובבים!!1 קבלו את Troll Bridge.


[אוסף המשחקים האולטמטיבי למכירה באי.ביי. הוא כולל סט משחקים שלם ל – 22 מערכות משחק. זה עידן הקניה הדיגיטלי. מוזיקה, ספרים, משחקים וקומיקס: הכל קונים ישר למחשב. אז למה ריח של עטיפת משחק קונסולה ישן גורם לרטט בלב?]

11. הספר "איך מוזיקה עובדת" של דיוויד ברין הוא אחד הדברים המסקרנים ששמעתי עליהם לאחרונה. הוא כבר מחכה לי בקינדל.

כדאי לקרוא את הסקירה המעולה של קורי דוקטורוב. הידעתם שמוזיקת מתפתחת בהתאם להיכל בו היא מנוגנת? מוזיקת כנסיות חייבת להתאים לתהודת הכנסיה – בעוד שלמוזיקה סביב המדורה עדיף גיטרה צנועה.

על הקשר (הברור) בין מוזיקה לטכנולוגיה, ולמה רוקיסטים שונאים מחשבים, איך אלגוריתם הופך לריקוד מוזיקלי והקשר הברור בין נוירולוגיה למוזיקה. ארחיב בהמשך, בסוף הקריאה.

12. אני מאד חשדן בקשר לעונה הקרובה של קומיוניטי: יוצר הסדרה, דן הרמון, הועף ממנה בבושת פנים בסיום העונה הקודמת (ואז רץ והגיב בצורת פוסט ילדותי בבלוגו). בלי הרמון, גיק בכל רמ"ח אבריו, זה פשוט לא יהיה אותו הדבר. כנראה.

אבל הרמון לא אדם שישב על השמרים! ראה כי רע, והלך למצוא מימוני במקורות חילופיים. איך? קיק סטארטר. האתר הזה בו פונים לקהל ומבקשים מימון ליצירה עתידית.

הרמון חבר לצ'ארלי <פאקינג> קאופמן – אולי התסריטאי המגניב ביותר במילניום הנוכחי (להיות ג'ון מלקוביץ', שמשית נצחית בראש צלול וסינדוקה ניו-יורק ההזוי), לפרויקט אנימציה מפלסטלינה. כמה הם צריכים? 200,000 דולר. כמה הם גייסו נכון לכתיבת שורות אלו? יותר מ – 400,000.

בקשת המימון כוללת סרטון קצר בן ארבע דקות – מלא רפרנסים לעבודות קודמות של השניים, כמה בדיחות – וגם לא מעט ביקורת על… כולם בערך. דן הרמון אולי גאון, אבל הוא בטח לא אדם נוח.

13. באמת? באמת מגיע לזה מקום של כבוד בפוסט גיקים בבלוג מכובד? כן! לגו תמיד רלוונטי.

אז למען המכורים: ההיילייטס של משחק הכדורסל של ארה"ב-צרפת באולימפיאדה. אבל בלגו. Because it's there.

14. אני לא סובל סרטי חתולים ביוטיוב. אבל הלז, ראו הפניה למטה, כה משעשע – ובצרפתית – עד שהוא מצא מקומו בבלוג.

זו חלק מסידרה. קישורים יש ביוטיוב.

15. אנו, מדענים, נוטים לדבר על מה שאנו יודעים. אחרי זה אנו מרצים על הידע שלנו, מעבירים עליו קורסים וכותבים ספרים. כך עלול הסטודנט למדע לקבל את הרושם השגוי שמדע = שינון העובדות הידועות למין האנושי.

אבל זה שטויות. המדע מלא בשאלות פתוחות. דברים שאין לנו מושגים עליהם. האם קפה בריא? מה הבעיה לפתור את בעיית P vs. NP? למה מוזיקה מרגיעה? ועוד אלף שאלות רציניות וחשובות יותר. בכל תחום.

הביולוג דיוויד פ. באראש מדבר על  ההונאה של אנשי המדע.


בגיקדום הקודם הייתה תגובה מחכימה של תמר בקשר ללגו ומגדר. נזכרתי בה כשנתקלתי בלינק על חנות צעצועים לשני המינים.

4 תגובות

  1. יעל ר. הגיב:

    אם כבר טלוויזיה בריטית, השנה הצלחתי להשלים באיחור של אי אילו שנים את Life On Mars – מומלץ בחום. סדרת משטרה פלוס חזרה בזמן לסוונטיז פלוס קאלט (האנט המלך), וג'ון סים המעולה בתפקיד הראשי. לא להתבלבל עם הרימייק האמריקאי הכושל.

    טוב, למען האמת, הסדרה הבריטית שאני מחכה לה כרגע היא עוד דוקומנטרי-טבע מבית דיוויד אטנבורו האחד והיחיד, "עולם קפוא", שתשודר בערוץ הראשון בעוד שבוע בדיוק (14/10). בפעם הקודמת שצפיתי בסדרה שלו על קטבים זה נגמר בפתיחת חיסכון שאיתו נסעתי לאנטארקטיקה, אז הפעם התכוננתי מראש וכבר שמתי כסף למקרה שאשתכנע לאחר הצפייה להגיע גם לקוטב הצפוני…

    • ניימן הגיב:

      זה לא הבחור שדיבב את עולם מופלא? אחת הסדרות הכי טובות אי פעם. היא גם הוציאה אותי לטיולים והציתה את הדמיון.

      אני מהרהר כבר כמה זמן על טיול קפוא. אבל אם אבחר לעשות אחד, זה יהיה בערבות הקפואות של רוסיה. אני איש אירופאי בדמי.

      איזה סידרה שלו גרמה לך לנסוע לאנטארקטיקה?

  2. רחלי הגיב:

    היי, עולם הדיסק 1 היה אחלה משחק מחשב (ההמשך ודיסקוורלד נויר אכן היו גרועים).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting