נגנז בגנזך 20.02.2014: סרטים סודיים של היצ'קוק, קוראים אלקטרוניים, גיל 40, מצבה העגום של השפה העברית ועוד ועוד
שבוע קליל וקצר עבר על הבלוג. אז מה היה לנו?
הכרזת המועד החדש של מועדון הקריאה; קומדיית מקומות עבודה מהוללת עם מפלצות! מלבדו היה סט תמונות צנוע מפסטיבל פיסול בקרח ושלג בחרבין 2014. ו…. זהו. זה הכל! הבלוג בדיאטה!
1. קשה לחיות בארץ? אין כסף לגמור את החודש? הסולידית מספרת איך הפסיקה לרחם על מעמד הביניים.
2. בעוד אני רוצה לכתוב פוסט זעם נגד קוראים אלקטרוניים, מסיבות טכנולוגיות, אלמוג בהר קורא: קנו ספרים אלקטרוניים! ואתם יודעים מה? יש צדק בדבריו! לפחות בעברית. כי שוק הספרים שלנו גווע, חוץ מקמץ נבחרים כל הסופרים נדרשים לשכר השתתפות בהוצאה. כתב יד טוב של מישהו אלמוני לא יוצא לאור גם אם יפול לשפיץ העין של עורך ספרותי (ובצדק, למה לקחת סיכון כלכלי כל כך גדול?). אם ג'יי. קיי רולינג הייתה ישראלית היא עדיין הייתה מזכירה. בדוק.
3. לכבוד מרתון תל אביב הקימה העירייה מיני-קניון בחסות מסחרית בכיכר רבין. לרמן טוען, ובצדק, שהוא מכוער להפליא, ומביא אלטרנטיבות מהעולם.
4. אני מחלק את האלבומים האהובים עלי ביותר לתקופות. יש את האלבומים של הילדות, כבודם מונח במקומם. יש את האלבומים של שנות הנעורים המוקדמות: שום דבר לא יתעלה עליהם לעולם. יש את האלבומים של הצבא ואלו של האוניברסיטה. ואז, יש את האלבומים של השנים האחרונות. האהבה אליהם קיימת, אבל לא באותה עוצמה של האלבומים הישנים. לא כי הם רעים, אלא כי צריך זמן להתאהב באמת במוזיקה. הרבה הרבה זמן ופרספקטיבה.
כשקראתי את הביקורת של יובל מקולומבוס על האיש הגבוה ביותר בעולם, הבנתי לפתע שעבר מספיק זמן! אחד הדיסקים שהכי אהבתי בשנים האחרונות. הכי.
5. עשרה יתרונות בלהגיע לגיל 40. כבר אמרתי שאני אוהב רשימות?
6. כן, אהמ, רשימות אה? תשעה דברים לעשות עם הילד בספריה העירונית. מה עובר עלי? אני לא מתקרב לגיל 40 וגם ילד עוד אין. ההתמכרות למכירות חזקה מכל מציאות!
[מקור]
7. אורית קמיר על בין הומור להטרדה מינית. נחשו באיזה מקום רשמי בישראל אמר איזה בעל תפקיד את המשפט: "תגידי את זונה? רק רציתי לדעת."
8. הכלכלה האמיתית מציגים לנו את ד"ר קרנית פלוג, הנגידה של ישראל.
9. מתי התראיין נתניהו פעם אחרונה בעברית? מי יודע? טוב, טל שניידר מהפלוג יודעת. היא אפילו הכינה מונה שבודק מתי היה הראיון האחרון בעברית של נתניהו, ומסבירה למה נתניהו נמנע מעיתונאים בני עמו.
10. תשעה סרטים אילמים עתיקים של היצ'קוק התגלו, שוחזרו ועשו עליה לסינמטק בישראל. יאיר רווה מתרגש.
1. מצבה העגום של השפה העברית.
2. כל שנה אני רוצה לתפוס את פריחת הכלניות בדרום, וכל שנה לא יוצא לי. טוב שלאחרים כן.
3. ביקורת על הריבוט החדש של דאבל דרגון. אנשי האייטיז שביניכם יודעים על מה שאני מדבר.
הקישור לבלוג של הסולידית לא עובד..
תוקן. תודה.
לך על זה! כלומר על כתיבת פוסט הזעם. נשמע מעניין.
בענייני ספרים אלקטרוניים, מומלץ לקרוא גם את סדרת הפוסטים שיצאה לגילי בר-הלל כשניסתה לכתוב על נושא 'מותו של הפרינט' ולמה היא מאמינה שזה לא יקרה (פוסט הקדמה התרחב והפך לשלושה פוסטים לפני שהיא בכלל הצליחה להגיע לכתוב את מה שהתכוונה במקור). מאוד מעניין.
1. 'חנויות ספרים אלקטרוניים בעברית – סדר בבלגן': http://gilibarhillel.wordpress.com/2014/02/13/ebookstores
2. 'ספרים אלקטרוניים – ממשיכה לעשות סדר': http://gilibarhillel.wordpress.com/2014/02/14/ereaders
3. 'מדוע הספרים הדיגיטליים לא מצליחים בארץ?': http://gilibarhillel.wordpress.com/2014/02/15/whyebooksarentbiginisrael
4. ואז סופסוף 'השמועות על מותו של הפרינט': http://gilibarhillel.wordpress.com/2014/02/16/deathofprint
מעולה! לא הכרתי.