נגנז בגנזך 06.05.2014: משחקי הכס, הוריקנים, בלוגרים ספרותיים, המונדיאל, מתמטיקה בעברית, בחירות בהודו ובאירופה ועוד ועוד
כדי להכניס קצת גיוון לחיים, וגם כי לא היה לי זמן אתמול, עלה השבוע נגנז בגנזך ביום שישי. הנה מה שקרה בבלוג בשבוע החולף.
ראש וראשונה התכנס מועדון הקריאה בפעם השמינית. הספר הנקרא היה וול. זה היה המועדון הכי פופולרי עד עכשיו, גם בצפייה וגם בהשתתפות. הנה פוסט המשך על הקומיקס של וול.
עוד מד"ב? סקירה על הספר המצוין Red Rising. משחקי רעב פוגש את מנהרה בשחקים.
השבוע העמוס המשיך בהצגה של בית קפה של קולקטיב בברלין.
וכמובן, איך אפשר בלי קצת תרבות דיגיטלית לנשמה? סרטון אנימציה מקסים(!!) על ווין הסטגוזאורוס, ומשחק מחשב קטנטן שנכתב תוך סופ"ש.
1. לא צפיתי (וגם אין לי שום כוונה לצפות) בפרק האחרון של משחקי הכס. אבל אני כן זוכר את האירוע המדובר מהספר. אני זוכר איפה קראתי אותו, עם מי הייתי, ואיך נכנסתי לסערת רגשות משום דבר בצורה שהפליאה את הסובבים.
זה לא קורה המון עם ספרים. ממש לא. לכן מעניין לקרוא את סיכום הפרק ולראות איך אחרים הגיבו לעניין. קפה + טלוויזיה, דידי חנוך. דורון פישלר. בונוס: סיכום של קפה+טלוויזיה למי שקרא את הספרים.
2. הימין הקיצוני השיג הישגים מרשימים ומדאיגים בבחירות באירופה. אבל האם כל הימין הקיצוני אחיד? האם יש יותר רע ופחות רע? גיל מיכאלי כותב על חמישים גוונים של ימין, וספציפית על מרין לה פן הצרפתיה.
3. גרין גרוס מנתח את השערוריה השבועית: הוריקנים עם שמות נשיים גובים יותר קורבנות כי אנשים מזלזלים בהם! IO9 הגיבו למחקר, אגב, ככה: לא, זה לא נכון.
4. אני מאד מפרגן להוצאת עוץ של גילי בר הלל. הוצאה קטנה שמונעת מאהבה לספרים בכלל ואהבה לספרי ילדים בפרט. ברפובליקה הספרותית ראיינו את המקימה לכבוד יומולדת שנה להוצאה.
5. טון הדיבור ששמעתי על ההופעה של האבנים המתגלגלות בישראל השבוע היה עירוב של לגלוג על גיל המופיעים, לצד הערכה לפועלם והנאה כנה מהמופע. נעם רשף כותב את דעתו.
[מקור. CC]
6. הבלוגרים הספרותיים ערכו משחק רשת ביניהם: שאלה עוברת. כל אחד קיבל שאלה, ענה עליה, ואז העבירו שאלה נוספת הלאה. התוצאה לפניכם ברפובליקה הספרותית.
7. שירות ipost, שירות של רשות הדואר ששילב בין דואר אלקטרוני לדואר אמיתי, מת השבוע. חץ בן חמו מנתח.
8. בלוג המוזיקה קפה גילברטר מתייחס למונדיאל. וכמובן, שכשהם עושים את זה, התוצאה היא כל דבר חוץ מקשר טהור לספורט.
9. איזה יופי זה שיש אנשים שמסכמים את תוצאות הבחירות בהודו, בעברית. לא?
10. דוד אסף מספר על ההרצאה הראשונה על מתמטיקה בעברית.
1. התרגום של הספר החדש בסדרת תיבת פנדורין הסתיים! בקרוב אצלכם על המדף.
אינך חובב של הסדרה? יותר מידי מיינסטרים?
אני בקושי רואה סדרות, ואם כבר רואה, אז מעדיף משהו שלא קראתי את הספרים עליה היא מבוססת. צריך לעשות בחירות מדי פעם.
פנדורין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(אם כי יש לציין – מנסיון – שבין 'עבודת התרגום נשלמה ונשלחה לעריכה' לבין 'הספר על המדף' יכול לעבור לא מעט זמן. הספר הראשון ובינתיים היחיד שתרגמתי אמור לצאת מתישהו בהמשך השנה, למרות שהתרגום פרופר נשלם לפני כמעט שנתיים.)
אני מניח שזה תלוי בסופר\מתרגם ובנסיון שלהם. מרטין סיים לכתוב את שאוש"ק החמישי איזה חודש לפני היציאה לאור. מקווה שהמתרגם של פנדורין מכיר את העורכים מספיק טוב אחרי כל כך הרבה ספרים, כך שלא תהיה המון עבודה לעשות על התרגום.
גם, אבל זה לא רק העריכה עצמה (גם העורכת שלי שלחה את הקבצים להוצאה די מזמן), אלא כל מיני תהליכים בהוצאה עצמה, שגם הם לוקחים זמן. אני מניחה שעם ספרים מאוד פופולריים (כמו שאוש"ק ופנדורין) 'יריצו' את התהליך יותר, ואני אכן לא מאמינה שזה עניין של שנה-שנתיים עד הפנדורין הבא, אבל בכל זאת ייקח לדעתי כמה חודשים.
נשמע הגיוני:)
ובהמשך התהיות, היום עלעלתי בבלוג של דני אורבך ובתגובות לאחד הפוסטים על יפן מצאתי את ההתכתבות הבאה:
http://dannyorbach.com/2014/06/13/%D7%9C%D7%90-%D7%91%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96-%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%9E%D7%94%D7%95-%D7%A1%D7%95%D7%93-%D7%94%D7%94%D7%A6%D7%9C%D7%97%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%99%D7%A4%D7%9F/#comment-4314
אדיר. תודה על הקישור.
יואב קרני מסכם את מערכת הבחירות בהודו כבר חודשים ארוכים (שלא לומר יותר מזה)
מומלץ בחום, גם בלי קשר לעניין. אין דברים כאלו בעיתונות שלנו.
http://yoavkarny.com/