יומיות 14.10.2015: יום עדה לאבלייס, מצב תנועת ה-Biopunk, הבילד חוסם Ad Blockers, מפות שר הטבעות של טולקין ועוד

איזה מוזר זה להיכנס לפאב בברלין ולמצוא עצמך יושב סביב חבורה של ארבעה ישראליים (שבכלל הגיעו לשם בנפרד). לפעמים אני חושב שיש אמת בטענות השתלטות הישראליים על העיר (למרות שרוב הזמן אני לא מאמין בזה).

לינקים: יום עדה לאבלייס שמח לכולם! ביום עדה לאבלייס אנו חוגגים את הישגי הנשים במדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה (יאי! מתמטיקה). ומי יותר טוב מלעשות את זה מאשר סלאשדוט? תקראו שם בשביל מלא לינקים.

אני בתורי אספר שניה על שפת עדה: שפה די זניחה שחיל האוויר האמריקאי המציא בסוף שנות ה-70. או להיות מדויק: הם הוציאו מכרז לשפה חדשה ובסוף קנו את ההצעה שהציעה את 'עדה'. מאז נראה לי שרק חיל האוויר האמריקאי, הישראלי ועוד כמה ארגונים שלא מתעדכנים מהר משתמשים בעדה.

עדה היא שפה נוקשה. אני יודע את זה כי לקחתי פעם קורס באוניברסיטה הפתוחה והוא הועבר בעדה. היה שם קטע משעשע עם המתרגל. הוא החליט "לחנך" אותנו לתכנות נכון, ובשבועות הראשונים, בתור אקט חינוכי, הוריד כמויות של נקודות על כל פסיק חסר. הוא טען שאם מורידים הרבה נקודות, השגיאה (הקטנה) לא תחזור.

אני קיבלתי את זה, כי הייתי בן 18 ודי ביישן. אבל אנשים אחרים, בני 25, התעצבנו. "אנחנו לא ילדים. אל תחנך אותנו. תגיד מה השגיאה. אנחנו מבוגרים. נדע לבד לא לחזור עליה".

אני מספר את זה כי זה נאום שחזרתי עליו לא מעט מאז בחיים. קצת פחות בישראל, אבל לעיתים תכופות בגרמניה. כי בגרמניה, לפחות במקום בו אני עבדתי, מאמינים בעונשים חינוכיים. ונאום ה"אני מבוגר, לא ילד. אל תענישו אותי" הזה התגלה כשימושי.

תמונה: האמנות של Tamowicz עושה אותי עצוב, בצורה הטובה ביותר:

רובוט ענק על צוק מרחוק

בזמן שטולקין כתב את שר הטבעות, הוא יצר שורת מפות, איורים ורשימות. הם היו כל כך סבוכים, שכשבנו ניגש לאחר מותו לסדר את החומר, הוא נתקל במשימה לא פשוטה.

עכשיו מתפרסמים חלק מהם בתור ספר. אני לא נורא מתלהב מזה, אבל כל אתרי הגיקים כן, ולכן תקבלו לינק.

—————————

ההיסטוריה של משחקי מחשב לבניית ערים החלה ב-1968. זה היה משחק טקסטואלי בעיקרו, אבל למרות זאת הוא תפס את דמיונם של אנשים. כמה גרסאות נוספות שלו ומשחקים בהשראתו נכתבו בשנות השבעים.

אחרי זה הגיע סים סיטי, ואז סים סיטי 2 – ועוד כמה מליוני סים סיטי. אבל גם משחקים אחרים. ההיסטוריה של משחקי בניית ערים הוא קריאה מרתקת לחובבי משחקי מחשב וההיסטוריה שלהם.

—————————

אני לא מאד בקטע של body modification. אבל הם תופסים לאט לאט למרות זאת. פעם אנשים עם חורי ענק בתנוכי האוזניים היו נדירים. כיום יש חמישה כאלה בכל פאב היפסטרי בברלין.

תנועת ה-biopunk מנסה לדחוף את השינויים האלה לקיצוניות. מגנטים וצ'יפים RFID שמושתלים בגוף. הוספת קרניים ושטויות שונות. כתבה על העבר, ההווה והעתיד של Biopunk. למי שלא רוצה לקרוא, תראו את הרצאת טד הזאת:

שאלה: מה זה a faint, milky yellow או burlywood? תשובה: שמות של צבעי ב-CSS (שפה לעיצוב אתרים).

אם אי פעם בניתם אתר, בטח שמתם לב שלצבעים ב-CSS יש שמות מגוחכים. למה? ומאיפה הם הגיעו? תשובות פה.

—————————

הבילד הגרמני, אחד מאתרי החדשות הגדולים בגרמניה עם מליוני מבקרים ביום, חוסמים באתר שלהם אנשים עם Ad Blockers.

ואתם יודעים מה? אני אומר סבבה.

עד לפני כמה שבועות הייתי אולי נגד זה. אבל עכשיו יש פרסומות בחלק מהאתרים באנגלית שבניתי. זה יפה שכולנו בעד אינטרנט לא מסחרי, אבל בכל זאת: איכסון עולה כסף, בניה לוקחת זמן, ואדם צריך איכשהו להתפרנס.

כמו שאני רואה את זה, יש לכל אתרי החדשות האלה ארבע אופציות:
א. להיסגר.
ב. לעשות פרסום סמוי כמו וואינט (איכס).
ג. לקחת דמי מנוי כמו הארץ (נגד עקרון חופש הגישה של האינטרנט).
ד: להכריח אנשים לבטל את חוסם הפרסומות באתר.

אני מעדיף את האופציה האחרונה.

—————————

כמה קצרים:
– מעריצים של מסע בן כוכבים יוצרים סדרה חדשה: Star Trek: New Voyages.
איך לחסום wifi של איזור בעזרת אביזר שעולה 15 דולר מאמזון.

4 תגובות

  1. לגבי בילד ואדבלוק, יש יותר מדרך אחת לפרסם באתר. למעשה, אפשר לפשט את כל הדרכים לשתיים:
    – הדרך המטרידה (שבה דוגלים רוב האתרים הגדולים בישראל).
    – הדרך הנחמדה (שזה הכיוון אליו עוברים המוני אתרים גדולים בעולם).
    לא מעניין אותי כלום, מצידי אתרים שמפרסמים בדרך הבוטה שמציקה לקרוא באתר, מצידי שיפסידו כסף. לפני כמה חודשים כשגיליתי על המעבר של אתרים לפרסום צנוע, עשיתי שינוי מחשבתי והוספתי את האתרים שאני אוהב לווייטליסט ואני שמח שהם מרוויחים עלי טיפה.

    יותר מזה, לפני כמה שבועות קיבלתי הודעה מהאדבלוק שלי, שהם מתחילים עכשיו לאפשר פרסומות שנחשבות ל- acceptable, שזה למעשה הפרסומות הלא מטרידות (כמובן שיש אפשרות לחסום גם אותן, אבל אדבלוק ממליצה לא לעשות זאת מהסיבות המובנות).
    למעשה המייסד הודיע שזה הדבר שאליו כיוון מראש כפיתח את האפליקציה:
    "For years I have wanted to help make it easy for you to see useful ads and block annoying ones."

    אני מכבד מאוד את הגישה של אדבלוק. יש להם אפילו כללים מאוד ברורים למה נחשב כ- acceptable ad, ואפשר למצוא את כל המידע פה:
    https://adblockplus.org/en/acceptable-ads

  2. D! פה ועכשיו הגיב:

    הכי מוזר זה שבן אחד יושב סביב ארבעה. נשמע כמו התחלה של סיפור מד"ב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting