יומיות 28.03.2017: עקרונות עתיד האינטרנט, מועדון ההאקרים של וורשה, web assembly, מבוכים ודרקונים דיגיטלי, סרטי אנימציה אירופאיים ועוד
חברי הבלוג ישמחו לשמוע שהצטרפתי למועדון ההאקרים של וורשה. האקרים הפולניים הם זעטוטים זבי חוטם ואני מרגיש כמו סבא המועדון.
לינקים: לפעמים אני שוקל לעבור מפיירפוקס לכרום. כי כרום, מה לעשות, מהיר יותר. אבל אז מוציאה מוזילה טקסט מדהים על חמשת הנושאים שיקבעו את עתיד האינטרנט וגורמת לי לשנות את דעתי.
מהם הנושאים? פרטיות ואבטחה, פתיחות (אנטי-פטנטים), ביזור, קבלת אנשים בלי קשר לדת, מין וגזע – ו"אוריינות רשת" (הבנה של איך פועלת האינטרנט וחתירה ל"אזרחות אינטרנטית").
תקראו בעצמכם; חומר קלישאתי אך מוצלח.
זה טקסט שרק חברה כמו מוזילה יכולה להוציא. חברה בלי מטרות רווח, שבאמת מנסה לעשות טוב לעולם.
כי גוגל יכולה לעשות פרצופים, ולהקים קמפוסים עם פעילויות סוציאליות מפה ועד הודעה חדשה. בסופו של דבר, גוגל היא חברה למטרות רווח, שדוחפת לי את המוצרים שלה בלי בושה בתוך האנדרואיד ותורמת לעולם כי ב"תמונה הגדולה" זה מוסיף לה עוד כסף. מוזילה? קצת פחות.
בנימה קצת דרמטית, מתאים לי להיות אדם שלא מתפשר על המוסר בשביל דפדפן טיפה יותר מהיר.
תמונה: העולם המרהיב של Tomislav Jagnjic.
אם אתם קוראים ביומיות כבר תקופה מסוימת, בטח שמעתם אותי מלהג על web assembly. פיירפוקס מתחיל לתמוך בווב אסמבלי מהגירסא הקרובה, והגיע הזמן לדון איך זה אמור לשנות את העולם (ואז להסביר, למה זה לא).
שפת התיכנות של אתרים כיום היא ג'אווה סקריפט. היא שפה לא יעילה; הדפדפן מקבל את קוד הג'אווה סקריפט עצמו, וצריך לתרגם אותו לשפת מכונה לפני שהוא מראה לכם משהו. התרגום הזה לוקח זמן, ולכן אתרים יותר איטיים וכבדים מתוכנות רגילות.
וובאסמבלי פותר את זה. זה תקן בו הדפדפן שלכם יכול לקבל קוד בשפת מכונה, ולהריץ אותו ישר. זה מהיר ויעיל. סוף סוף אפשר לכתוב אתר עיבוד תמונה טוב כמו פוטושופ.
רק מה, לבני אדם יש נטיה לסבך דברים.
במקרה של ג'אווה סקריפט, הם יצרו הררים על גבי הררים של דברים שבנויים על גבי דברים, וכולם משתמשים בהם. זה גורם לאתרים להיות איטיים יותר. גוגל מפות, למשל, רץ לפני עשור יותר מהיר על המחשב הטרנטה שלי, מאשר שגוגל מפות המודרני רץ על המחשב החדש והמהיר! זאת למרות שהפונקציונליות של שתי התוכנות זהה.
הפסימי בי חוזה שבני אדם יסבכו את הכתיבה בווב אסמבלי, עד שאלמנט המהירות בו יאבד. נחיה ונורא
בינתיים, הנה הדמו של מוזילה לווב אסמבלי.
—————————
בבית ספר לקוסמים, סטייל הוגוורת' של הארי פוטר, מתרחש רצח!
במקום לתת לתלמידים זעטוטים לפתור אותו, ההנהלה שוכרת בלש מקצועי מהעולם האמיתי שיגיע למוסד וירד לחקר התעלומה.
זה התיאור של הספר של שרה גיילי שהוצאת Tor רכשה עכשיו. הבאסה היחידה היא שהוא יצא רק בעוד שנתיים, באביב 2019.
—————————
יש אנשים שמוקסמים מכוח. הם מתים על סרטים עם תקציב של חצי מליון דולר ועריצים את Space X. הם בדר"כ גם אוהדים את מכבי ת"א בכדורסל וריאל מדריד בכדורגל.
אני, לעומת זאת, אוהב קשיים.
לכן מצאתי את הכתבה על עולם סרטי האנימציה האירופאיים מרתקת כל כך. הסרטים שמתוארים שם, נעשו במאית התקציב של סרטים הוליוודיים. האולפנים המציאו שלל טריקים לעבוד עם תקציב אפסי. תוכנות קוד פתוח, ציורי יד, הפשטת סצינות וכדומה.
התוצאה? לא רעה בכלל. הנה טריילר נהדר לאחד הסרטים שם. מומלץ.
—————————
Wizards of the Coast, החברה שמפתחת את מבוכים ודרקונים, הודיעה על השלב הבא במשחק: מבוכים ודרקונים בשילוב כלים דיגיטליים. הם קוראים לזה, D&D Beyond.
יש מעט מאד פרטים מעבר לכך. רק שלא יוסיפו גראפיקה למשחק שאמור להיות משוחק בדמיון.
—————————
ל-"97 הדברים שכל תוכניתן צריך לדעת" [קריאה בחינם] שפירסמה הוצאת או'ריילי לפני שבע שנים מתווספים עכשיו 68 דברים נוספים שכל תוכניתן צריך לדעת.
תשמע – לא הבנתי כלום
מזל שהוספת את סרטי האנימציה.
(וזה שעדיף פיירפוקס זה ברור, לא? ככה אפשר להתנשא על *כווווווולם*)
ווב אסמבלי מעביר קוד בשפה עילית לשפת ביינים ואז מקמפל אותו באותו צורה שקוד ג'אווה סקריפט מתפרש. כלומר גם קוד גרוע בשפה עילית ירוץ בהגדרה מהר יותר מקוד ג'אווה סקריפט בגלל שלב 2. נכון שקוד טוב ויעיל בשפה עילית ייתן שיפור משמעותי יותר בביצועים
תודה על ההסבר.
*דפדפן טיפה פחות מהיר
(Freud much? (; )
קראתי שוב, ואני יצאתי הפרויד.
תתעלם (: