יומיות 19.04.2018: פטריק רותפוס כותב ריק ומורטי, שלושה סימני קריאה

הגעתי לישראל בתזמון מושלם לחגוג את יום העצמאות ה-70.

אפילו את המטס הצלחתי לראות. המלצה: מטס עתידי עם Drones בעיצובם של מעצבים מקומיים. #יותר-מלהיב-מ-F16.

1. זה קורה:

ריק ומורטי

וב"זה" אני מתכוון לקומיקס מבוכים ודרקונים רשמי של ריק ומורטי. החדשות האפילו עוד יותר טובות: פטריק רותפוס כותב אותו!

פטריק רותפוס, למי שלא מכיר, כתב שלושה ספרים בלבד. שניים מהם, רשומות קוטל המלך (כרך א', כרך ב') הפכו אותו לאחד מסופרי הפנטזיה האהובים בעולם. הספר השלישי היה מוזר מאד וחלש לטעמי, אבל קהל הקוראים קנה אותו כאילו זה ספריי שלג ביום העצמאות.

שנים שהעולם מחכה שרותפוס יסיים את רשומות קוטל המלך. אבל הוא לא עושה מאמצים בכיוון. רותפוס אפילו מסתלבט על האיטיות שלו. בטוויט למטה הוא צוחק על כך שהעולם התלהב מההמשך ל"אל תיגע בזמיר" של הרפר לי, שיצא 55 שנים לאחר הספר הראשון.

הפרטים הנוספים היחידים על הקומיקס מבוכים ודרקונים של ריק ומורטי זה שהוא יצא באוגוסט. מספיק כדי להלהיב את הגיק הממוצע? וודאי שמספיק.

2. אפל מפתחת סדרת טלוויזיה ע"פ סדרת המוסד של אסימוב. כתבתי לפני שלוש שנים ביקורת נרחבת על הסדרה.

3. ב-2013 כרתה ספינת מחקר יפנית בוץ מקרקעית אוקיאנוס עמוק ומצאה בו שיירים מרשימים של אלמנטים נדירים (rare earth elements).

עכשיו פירסמה קבוצת חוקרים יפנית תוצאות סימולציה ממוחשבת, שמרחיבות את גילויי ספינת המחקר היפנית (וכמה ספינות מחקר נוספות שיצאו בעקבותיה), ומעריכות כמה אלמנטים נדירים יש בקרקעית האוקיאנוס היפני.

התוצאות מדהימות. הסימולציות מראות שיש כמויות של איטריום, אירופיום, טרביום ודיספרוסיום שמספיקות לכמעט אלף שנה, עם פוטנציאל להספיק "לנצח" פחות או יותר. כולם אלמנטים נדירים שתעשיית ההייטק מסתמכת עליהם.

לגילוי יש גם השפעות פוליטיות: רוב החומרים האלה מגיעים כיום מסין, שמחזיקה את העולם בן ערובה בקשר להם. יפן יכולה להפר את הסטטוס קוו הזה.

כדי לצנן את ההתלהבות אציין שני דברים. הראשון, מדובר בסימולציית מחשב, שלווא דווקא תואמת את המציאות. השני הוא שהכמות מספיקה לכל כך הרבה שנים ע"פ קצב השימוש הנוכחי, אבל ייתכן שאם המתכות יהיו קצת פחות נדירות, קצב השימוש בהן יעלה.

4. Tor.com מריצים סדרת כתבות שמשווה בין התפתחות הביולוגיה המודרנית להתפתחות המדע הבדיוני. שתי כתבות עלו בינתיים: א', ב'.

5. הספריה הלאומית פתחה שורה מרשימה של כתבי עת אינטלקטואליים לקהל הרחב. אותי אישית מסקרן זמנים, הירחון להיסטוריה.

2 תגובות

  1. D! פה ועכשיו הגיב:

    אני משתוקק וחושש כלכך מסדרה על המוסד. לא יכול לתאר את התחושה הנוראית

    איטריום, אירופיום, טרביום ודיספרוסיום – נשמע כמו שמות של מאלים איזוטריים, או משחקי מחשב מהאייטיז

    • ניימן הגיב:

      כתבתי את השמות של האלמנטים בתור טריק, כדי שאתחיל לזכור שמות של אלמנטים כימיים בעצמי.

      הדרך הכי טובה ללמוד זה דרך האצבעות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting