הכרזת מפגש מועדון הקריאה ה-29 בספטמבר 2019: The Crafting of Chess – קיט פלבו

בפאנל GameLit, בשעה השנייה של היום הראשון של וורלדקון 2019, המליצו לקרוא את The Crafting of Chess, בתור "ספר ה-GameLit הטוב ביותר אי פעם".

כשממליצים, אני מקשיב. קראתי את הספר עוד במהלך הכנס ועפתי עליו לגמרי, אבל לגמרי.

ב-29 לספטמבר יתכנס מועדון הקריאה של חכמות וחכמי הבלוג כדי לדון ב-The Crafting of Chess.

כריכת the crafting of chess

The Crafting of Chess הוא ספר שהוא גם מודרני וגם לא מודרני בעת ובעונה אחת.

נתחיל מהמודרניות: הוא יצא בפברואר 2019, ומשתייך מאד'אנר הסופר-חדש: GameLit: ספרי מדע בדיוני שמתרחשים בתוך משחק מחשב (כבר אסביר מה זה אומר).

מצד שני, GameLit הוא ז'אנר עם מאפיינים מאד לא מודרניים. הסיפורים מתמקדים בגברים ובעולמם, כשאחד המאפיינים הנפוצים הוא גיבור עם לפחות שלוש חברות.

The Crafting of Chess לא נופל למלכודת ההרמון: הוא נטול סקס או מערכות יחסים לגמרי, וממש מתמקד בצד הסיפורי. מצד שני, רוב הדמויות בו גבריות, וגם אם הוא טכנית לא נכשל במבחן בקדל, הוא מקבל בו את הציון "עובר בקושי". לצערי, צריך להתעלם מזה כדי להינות ממה שכן יש לספר להציע, וזה הרבה.

מה זה בכלל GameLit? הנה מה שהיה לי לספר על הפאנל בפוסט סיכום וורלדקון:

"הפאנל היה על הז’אנרים: LitRPG, GameLit ו-Isekai.

אלו ז’אנרים שקמו רק בשנים האחרונות, ורוב האנשים בעולם טרם שמעו עליהם.

GameLit ו-LitRPG הם ז’אנרים של סיפורים שמתרחשים בתוך משחק מחשב או משחק תפקידים. לא ברור באמת מה ההבדל בין השניים, גם הפאנל עצמו לא ידע, אז כרגע נתייחס אליהם בתור שמות נרדפים.

Isekai זה אותו הדבר, רק ביפנית. מנחת הפאנל טענה שזה ז’אנר שכבר הפך למיינסטרים ביפן, בניגוד לאחיו המערביים שבקושי מקבלים הכרה.

רעיון הז’אנר עלול להישמע מוזר בהתחלה, אבל יש כמה דוגמאות פופולריות אליו. למשל: שחקן מספר אחת [ביקורת], הוא LitRPG קלאסי: העלילה היא על איך הגיבור מתחרה במשחק מחשב.

לסדרה Community גם יש פרקי LitRPG פרופר: נגיד, פרק משחקי התפקידים, או הפרק בו כל הדמויות נכנסות למשחק מחשב."

The Crafting of Chess ממש לוקח את הז'אנר ברצינות. הגיבור הוא נער עני בן 15 עם כשרון יוצא דופן לשח. הנער מחפש לכלכל את משפחתו, ובשביל זה מתחיל לשחק במשחק מחשב מרובה משתתפים.

יש הרבה כסף להרוויח במשחקים האלה כיום. זאת כלכלה שלמה, שהופכת נערים מוכשרים למליונרים. גיבור השח שלנו חולם להיות חלק מזה.

רוב הסיפור מתאר איך הנער משחק במחשב ואיך כשרון השח שלו נותן לו יתרון במשחק. זאת כתיבה שעלולה להיות מוכרה למי שקרא את שחקן מספר אחת, עוד ספר על נער עני גאון שמתרחש בתוך משחק מחשב.

למי כדאי לקרוא את The Crafting of Chess? לחובבי משחקי המחשב כמובן. גם לאלו שסקרנים לגבי הז'אנר. למי שרוצה להבין איך כלכלת משחקי המחשב עובדת, או למי שסתם רוצה (עוד) סיפור ממש טוב על נער צעיר ומוכשר שפורץ לעולם.

זה ספר הבכורה של קיט פלבו, ובהחלט מרגישים זאת. למרות זאת, ואולי בגלל זה, עפתי עליו לגמרי (עם טיפה השגות, תראו אותם בביקורת).

ניפגש בסוף ספטמבר? מי איתי?

[The Crafting of Chess – קיט פלבו, 291 עמודים, 2019]

6 תגובות

  1. רותם הגיב:

    קניתי את הספר אתמול, נראה אם אגיע אליו.

  1. 20 בדצמבר 2019

    […] ביום ראשון היה אמור להיות מפגש מועדון הקריאה שידון בספר The Crafting of Chess. אממה, קוראים זריזי עין העירו את תשומת ליבי לכך שיום […]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting