פוסט הדלעת הגדול
ביקור בחווה בפולין חשף אותי לעולם דלעות החורף. כדי שיהיה לי תירוץ לקרוא עליהם, זרמתי עם זה לפוסט הדלעת הגדול.
מה זה אומר דלעת חורף? שותלים אותה בתחילת האביב, ואז מחכים כמעט חצי שנה עד שקוטפים אותה בתחילת החורף.
פוצו שחור
דלעת חורף מוזרה מאד מיפן.
הדלעת הזאת מתחילה בצבע ירוק שהופך לשחור ואז מופיעים הכתמים הכתומים הללו.
פוצו שחורה — תודו שזה שם מגניב — יכולה להישמר טרייה במשך חודשים אם שומרים אותה במקום קר. היא נהדרת למקומות עם שלג כמו פולין, שם אפשר לאכול אותה בזמן ששום ירק לא גדל.
היום בערב אצלה אותה בתנור ואז נגלה אם היא גם טעימה.
Lunga piena di napoli
חיפשתי איך אומרים את Lunga piena di napoli בעברית וגוגל טרנסלייט הציע את השם "ארוך מלא בנאפולי". זה קצת פרוורטי, לכן נשאר עם Lunga piena di napoli, שנשמע טעיייייים.
מסתבר שיש עולם שלם של דלעות איטלקיות, ו-Lunga piena היא המלכה שלהם. הדלעת הענקית הזאת היא באורך של משקולת בחדר כושר – וגם באותו המשקל כמעט. אפשר להאכיל איתה כפר שלם.
הייתי קונה אחת לו היה לי מושג איך מעמיסים את הדבר הזה על אופניים.
הזן הזה נחשב לזן בסכנת הכחדה של איזור קמפנייה, לכן הם בטח ישמחו לגלות שמגדלים אותו בפולין.
Muscat de provence
דלעת נדירה מדרום צרפת. קוראים לה "דלעת גבינה" בגלל שהצורה שלה מזכירה חתיכת גבינה אירופאית גדולה.
מנדרינה
הדלעת הזאת נראית כמו מנדרינה, בגודל של מנדרינה (גדולה), ובטעם של מנדרינה. סתם סתם, יש לה טעם של דלעת, כי זאת לא מנדרינה.
הרבה יותר מזה קשה לספר לכם, כי כמעט בלתי אפשרי למצוא מידע על הדלעת בגוגל. חיפושים בסגנון "דלעת מנדרינה" מניבים תוצאות על מתכונים של דלעת ומנדרינה.
Flame
מה חושבים אנשים כשהם מעניקים לזני דלעות שמו כאלה? כמו דלעת המדרינה, גם כאן קשה מאד לדלות מידע על הזן הזה.
מהצורה ברור לכולם למה קוראים לו flame. מגוגל מגלים שיש המון אנשים שאוהבים לצייר להבות על הדלעות שלהן.
Blue ballet
עוד דלעת עם שם של היפסטרים.
דלעת מתוקה למדי. במבחן טעימה של 39(!) סוגי דלעות שונים בסן פרנסיסקו, היא נבחרה לאחת הטעימות ביותר.
דלעת כחולה יפייפיה ואחת הפופולריות בחווה כמו שאתם רואים. עד שהגענו לשם הפולנים חטפו כמעט את כל הסטוק.
Delica
דלעת שנבדלת משאר הרשימה בכמה דברים. ראשית, השם שלה הרבה פחות אקזוטי ומרגש. שנית, היא לא יפה כמו השאר.
אממה, מספרים שהדלעת הצפון-איטלקית הזאת מפצה על הכל עם ריח דבש וטעם עשיר עמוק.
Nelson
דלעת אפורה. מסתבר שאין המון דלעות אפורות בעולם – מעבר ל-Nelson מצאתי את ה-Sampson.
עוד דלעת עם שם גרוע שקשה לדלות ממנה מידע באינטרנט, כי מסתבר שיש המון אנשים שקוראים להם נלסון והם מגדלים דלעות.
Acorn
אני כולל אותה פה כי לדלעת האמריקאית הזאת יש גם גירסא מפורסמת ישראלית: דלעת ערמונים.
דלעת הספגטי
כשמבשלים את דלעת הספגטי, הבפנוכו שלה הופך חוטים-חוטים כמו ספגטי.
Lyric
לא הצלחתי לגלות איך קוראים לזה בעברית, אבל זאת דלעת יפה.
דלעת ענקית
שם שאני המצאתי לכל הדלעות הע-נ-ק-יות ששכבו שם. כאילו, זאת דלעת בגודל כרכרה של סנדרלה.
פוסט נהדר. דלעת זה נהדר.
מגניב
אם אתה רוצה לדעת שם של אורגניזם צריך לפנות טקסונומיה שהיא מדע השיום (מתן שמות). אז קודם כל צריך למצוא את השם המדעי וחיפוש קצר ברשת מגלה שזה Cucurbita moschata מכאן הדרך קצרה להבין שמדובר בעצם ב-דלורית 🙂
לגבי הזן הספציפי טקסונומיה לא יכול לתת תשובה, כמו שאצלנו יש זנים שונים של אבוקדו: אטינגד, גליל, ריד… אין סוף לשמות כמספר החקלאים.
אני מניח שהדלורית שלך נקראת על שם חוואי בשם לונגה שחיי בנאפולי לפני מי יודע כמה זמן?
אז בוא נגיד: דלורית לונגה מנאפולי?
זה דלורית זה? הדבר המפלצתי הזה? זה דינוזאור-דלורית.
אחלה חיפוש! דווקא המילה לונגה הכי פחות מסתורית: זה "ארוך" באיטלקית. ואם כך, יש לנו דלורית ארוכה נפוליטנית, אם כי אני חושב שהשם דינוזאור-דלורית מתאר אותה לא פחות רע.
אני חושבת שלונגה פייאנה זה ארוכה מאוד. זה גם הגיוני בסך הכל, כי היא באמת ארוכה מאוד. פוסט בשבילי ללא ספק
יש חגיגת דלעות בוורשה בחודש הקרוב. כאילו, לא רשמית, אבל מעשית כל מקום אפשרי מציע דלעת. כולל מסעדות הפועלים.
אז לבוא?
לונגה פייאנה באיטלקית זה בדיוק מה שמצאת, ארוכה מלאה. זאת דלעת נאפולי, כך היא מוכרת, אני מגדלת אותה ומה שטוב בה זה שהיא ארוכה ומלאה, כשמה כן היא, חוץ מהחלק הכדורי בקצה שמחזיק את הזרעים, היא מלאה לכל אורכה, ולא חלולה כרוב הדלעות.
אהבתי את הפוסט, ולישראלים מבואסים מחוסר השפע של דלעות פה – במשק יעקובובסקי בצופית (2 דקות מכפר סבא בהליכה) יש בעונה הזו ובחודשים אחרים בשנה כמה דלעות מיוחדות, כולל דלעת פסטיבל, דלעת כחולה ועוד. יש גם בטטות צבעוניות, גזרים צבעוניים, אבטיח צהוב (טעים) וכו'. ובכלל, מקום נחמד, וטוב לעודד קנייה מחקלאים במקום מרשתות שיווק.