יומיות 12.03.2020: עדכוני קורונה מפולין ושאר כותרות

ברכות לכולם מוורשה הנצורה!

אתמול הודיעה הממשלה על סגירת בתי הספר, האוניברסיטאות ומוסדות התרבות למשך שבועיים.

שמועה פשטה בפולין שעומדים להכריז גם על סגירת החנויות. למרות הכחשות נמרצות של הממשלה, פשוט המוני פולנים – שלא מאמינים לכלום שהממשלה אומרת – על הסופרים. הם ייצרו התקהלויות  של אלפי אנשים, מרוקנים מדפים ומפיצים קורונה לכל עבר.

לי, אישית, יש בדרך קבע כמויות של מוצרי מזון ואמבטיה למשך חודשים – סתם מן הרגל שזה – כך שלא התרגשתי יותר מדי מהקורונה. אבל אני כן צריך לקנות חלב היום, נראה איך זה ילך.

לעומת זאת, מבחינה חברתית אני יחסית בבידוד בשבוע ומשהו האחרונים. במקום ללכת כל יום להאקרספייס ולבתי קפה לעבוד בהם, התחלתי לעבוד מהבית. במהלך היום אני עושה הליכות ורכיבות אופניים ביער הריק מאחורי הבית. בערבים מדי פעם פוגש חברים, אבל במקום לקפוץ לפאב אנחנו נפגשים אחד אצל השני.

בעבודה כל הלחץ ירד, כי אף אחד לא מצפה ששום מוצר יווצר באקלים הנוכחי. הסיטואציה כולה גורמת לי שקט נפשי שכמוהו לא היה לי המון זמן. אירונית, זה גורם לכך שאני עובד הרבה יותר יעיל ומקורי עכשיו.

1. את הכתבה הכי טובה על קורונה קראתי דווקא בעברית, של רועי צזנה. תקראו ותחכימו.

הדיווחים הכי טובים על קורונה הם גם בעברית, של יעל פורמן. היא מדווחת מדי שעה(!), שעה(!!), דיווחים רהוטים, מחכימים ושפשוט תענוג לקרוא.

נדב פרץ-וייסוידובסקי כותב על הקשר בין תרבות לבין מדיניות ההתמודדות עם קורונה בארצות המזרח הרחוק.

האגודה למדע-בדיוני ופנטסיה מודיעה בצער רב על ביטול כנס עולמות.

אבל גם ליגת ה-NBA בוטלה, הטיסות מרוב אירופה לארה"ב וכל כך הרבה דברים שעד שהפוסט הזה יתפרס הוא כבר יהיה לא עדכני. ככה זה כתיבה בימי קורונה.

הקריקטורה הכי טובה על קורונה היא דווקא באנגלית.

קריקטורה על קורונה

בינתיים אני אוגר שלל קריקטורות קורונה בת'רד בטוויטר.

— שאר הפוסט יהיה אסקפיזם, כי לא מספיק רק לשרוד —

2. זוכרים שפעם היה מותר לעשות כנסים? דיווחים מכנס הצעצועים 2020, תחת הכותרת 'לא רק בייבי יודה'.

תמצאו שם דרקון שיכול לעוף, מכונית סייבר משוריינת מניאטורית שיכולה להגיע ל-25 קמ"ש והמון המון צעצועי נוסטלגיה.

מתי מייצרים רחפן שנראה כמו דרקון שחור? אני אקנה!

3. ברוס שנייר הצטרף לחברה שמקדמת את טכנולוגיית Solid. למי שלא יודע, ברוס שנייר הוא חוקר אבטחה אגדי ובלוגר פנטסטי לענייני פרטיות. למי שעוד לא יודע, Solid זה המיזם האחרון של טים ברנרס לי, ממציא הווב. המטרה המוצהרת של Solid זה ליצור מודל של אינטרנט בו אתם מחזיקים במידע של עצמכם.

מכיוון ששנייר הוא בלוגר מעולה, הוא כתב  את ההסבר הכי טוב ל-Solid שקראתי עד עתה. ברשותכם, אחלוק את זה איתכם.

הרעיון הבסיסי של Solid הוא שלכל אחד ממכם יש Pod. ב-Pod הזה יישמר כל המידע שלכם: מהמחשב, מהסלולרי, מהמקרר ממה-שלא-יהיה. אתם תוכלו לאשר גישה למידע ב-Pod הזה כל פעם ששירות כלשהו יצטרך אותו.

אז במקום שהתמונות שלכם יהיו אצל פייסבוק, הצ'אט אצל גוגל והמסמכים אצל אמזון, כל הדברים האלה יהיו ב-Pod שלכם. וכל פעם שהאתר של פייסבוק יצטרך אותם, הוא יצטרך להציג אותם מתוך ה-Pod שלכם.

כמה פשוט ככה קל.

אף אחד לא מצפה שרוב האנשים יריצו Pod משלהם, לכן יהיו חברות שיספקו לכם Pod להשכרה. אבל המצב יהיה כזה שאם אתם לא מרוצים מהחברה, אתם יכולים מהר ובקלות להחליף ל-Pod של חברה אחרת בלי שיקרה שום נזק.

יש פה בעיה אחת ברורה: מה קורה אם פייסבוק תחליט בכל מקרה לשמור את המידע שלכם אצלה? אז המחוקק יצטרך להתערב ולהכריז שזאת פעולה לא חוקית (באירופה היא כבר לא חוקית).

בעיה נוספת היא מה קורה אם ה-Pod שלכם נפרץ? זה אומר שמישהו קיבל את *כל* המידע שלכם, שזה די הרסני. לזה אין לי תשובה.

Solid מתחבר לזרמים עכשוויים באינטרנט, כולל מה שאנחנו בפרוייקט אלמונית (תעקבו אחרינו בטוויטר!) עושים. אם זה יצליח לשנות את מאזן הכוחות באינטרנט? נחיה ונראה.

4. ארגון בשם Vista Group מעלה מאות קלטות וידאו רנדומליות ישנות לאינטרנט. יש שם מדריכי יוגה או מדריך לאילוף כלבים, וכלל שלל דברים מוזרים מעידן אחר.

ארכיון האינטרנט כבר אסף 750 אלף קלטות וידאו ישנות כאלה. תעלעלו בהן קצת, אני די בטוח שתוך שני עמודים מקסימום תמצאו מה לצפות בשאר היום.

5. תעיפו מבט באינסטגרם של הבחור הזה, שמנפיש גרפיטי בעזרת AR. זה אומר שאם אתם מסתכלים על הגרפיטים שלו דרך הטלפון הם פתאום "קמים לתחייה" ומתחילים לזוז.

6. בצרפת התכנסו 3500 אנשים מחופשים לדרדסים במטרה של לשבור שיא גינס. כל זה בזמן שיא משבר הקורונה. מועמדות לפרס דארווין כבר בדרך אליהם.

6 תגובות

  1. רוני הגיב:

    ההתכנסות של הדרדסים היא לגמרי דארוויניזם….
    אני יכולה לומר לך שבהולנד בינתיים הראש עמוק לגמרי בחול.
    נראה איך זה ישתנה.

  2. מאיה הגיב:

    כשאתה כותב פוד למה הכוונה ? מוצר פיזי שמתחבר למחשב? ענן ?

    • ניימן הגיב:

      Pod זה שם כללי למשהו שמחזיק את המידע שלך.

      יכול להיות מוצר פיזי שמתחבר למחשב, יכול להיות מחשב, יכול להיות שרת, יכול להיות ענן. משהו שיש לו כתובת באינטרנט ויודע לתקשר עם שירותים שמבקשים מידע.

      כאמור, אם הבנתי נכון. אני לא מומחה Solid.

  3. חובבן הגיב:

    רעיונות בסגנון Solid מסתובבים הרבה מאד שנים, ולדעתי יש סיבות טובות למה הם לא תפסו (ואולי לא יתפסו). הם העבירים את הסיבוך מהייצרן (למשל פייסבוק) לצרכן, בלי לספק תמורה מספיקה מלבד הצהרות לא ברורות על פרטיות.

    • ניימן הגיב:

      בתור אדם ש"נתקע" בטוויטר בתחילת שנה שעברה כשהם החליטו פתאום לקחת כסף על יותר מ-1000 תמונות, אני חושב שיש פה תועלת ברורה גם בעניין הכספי. למרות שזה משהו שעסקים יכולים לראות יותר בקלות מאשר הצרכן הפשוט.

      מעבר לכך אתה צודק לגמרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting