יומיות 18.03.2020: תרבות בימי קורונה

דיווחי קורונה מפולין:

קצב הגידול נעצר בארבעת הימים האחרונים, נקווה שזאת מגמה ולא מקריות.

החנויות בשכונה הפסיקו לקבל מזומן, ימח שמם. זה מסנדל אותי ברמות היסטריות, אבל אין מה לעשות. רוב ההמוכרים לובשים כפפות ומסיכות, אבל רק חלק מהקונים.

היום היה פעם ראשונה מזג אוויר טוב מזה חמישה חודשים, 17 מעלות ושמש. אז הגיעו אנשים למקווה שלי, גם ימח שמם. הם הקפידו לשבת במרחק גדול אחד מהשני, לפחות חמישה מטרים.

זה ההבדל בין ארץ בה הממשלה פדנטית אבל הציבור לא (ישראל), לבין ארץ בה הממשלה רשלנית אבל הציבור פדנטי (פולין).

נזכרתי בסיפור ישן מברלין: השותפה שלי דאז טענה שגרמנים יצירתיים מאד (פחחחח). הטיעון?  "כל הזמן בבית ספר אומרים לנו להיות יצירתיים, לשבור את החוקים! לחשוב מחוץ למסגרת!". מצד שני, למיטב זכרוני בישראל בעיקר ניסו לשכנע אותי לציית לחוקים, להקשיב למסגרת, לא להגדיל ראש.

כי חינוך הוא תלוי תרבות, או יותר מדויק: חינוך הוא אנטי-תרבות. לא צריך ללמד ישראלי לשבור חוקים ולא צריך ללמד גרמני לציית. כן צריך לעשות ההפך, אבל ברוב המקרים התרבות בסוף מנצחת את מערכת החינוך.

1. כל כך הרבה תרבות עלתה לרשת בגלל בידודי קורונה, שההיצע עושה לי סחרחורת.

בערוץ היוטיוב של צוותא ת"א אפשר לצפות בהצגות מלאות. גם הקאמרי התחילו שלשום להעלות הצגות מהרפרטואר שלהם, בינתיים יש רק את תמונות מחיי הנישואין, אבל נראה שעוד יתווספו בקרוב. בגשר תמצאו רפרטואר הצגות ילדים לצפייה חינם.

בדוקורונה, ערוץ הבידוד של הפורום הדוקומנטרי, יש המון סרטי תעודה ישראליים נהדרים לצפייה. התלבש להם יפה השם.

הופעות: יש יותר מדי. זאפה, נגיד, מעבירים מדי ערב שידור חי של הופעות מוזיקה. יש גם הופעות של עברי ליד, נתן גושן וישי ריבו, שירי מימון, דורית ראובני ועוד ועוד. חפשו לבד לינקים כי בחייאת, אני לא מכונת הדבקת קישורים.

בוריס גילטבורג משדר קונצרטים של מוזיקה קלאסית מהבית.

בפאנטום VOD של האגודה למדע בדיוני ופנטזיה מעלים מדי יום סרטי מדב"פ חדשים עד לסיום משבר הקורונה. בלי שום קשר, יש שם המון הרצאות לצפייה.

בקתדרה החלו בערוץ חדש, הרצאות בימי קורונה.

אם אתם אינטלקטואליים, וקוראים באנגלית, אז הוצאת קיימברידג' הנהדרת מאפשרת קריאה חינם בספרים שלה.

רוצים עוד? עין הדג פירסמו היום את מצאנו ברשת, עם המון חומרי צפייה.  בטוויטר יש המון דברים תחת ההאשטאג museumfromhome#.

בגדול, עדיף שתרשמו לקבוצת תרבות בימי קורונה של פייסבוק (ימח שמם). יש שם זרם בלתי פוסק של פוסטים ורעיונות לתוכן בימי קורונה. הם אפילו הרימו אתמול מכנס (וירטואלי) משל עצמם, תרבות ממרחק בטוח.

משעמם לא יהיה לכם, אבל אם כן יהיה משעמם, תמיד יש גנזך הרשת שמתופעל תחת המטריה של הבלוג הזה. שם יש מה לקרוא אפילו כשאתם בריאים.

2. I'm sorry John הוא ערוץ רדדיט שמוקדש לשילוב אימה וגרפילד. לא, הם לא התחילו בגלל עודף זמן בבידוד בקורונה, אלא תופעה שרצה כבר כמה חודשים.

הערוץ הגיע ל-750 אלף(!) משתתפים, וכדי להתאים עצמם לכמות הם הוציאו היום שורת חוקים.
א. פוסטים שקשורים רק לגרפילד (בסופ"ש מותר עוד שילובי קומיקס ילדים ואימה).
ב. רק פוסטים של אימה
ג. רק פוסטים מושקעים

גרפילד מפלצת

שייא אללה, 750 אלף אנשים. אפשר למכור כל דבר לאנשים באינטרנט הזה.

3. קול קורא לפרויקטים בשלבי פיתוח, בשלבי הרצה ובשלבי הדגמה (כולל התקנה חצי-מסחרית) שיוכלו לסייע בהתמודדות עם אתגרי וירוס הקורונה.

4. הקורונה ניקתה את המים בתעלות ונציה!

https://twitter.com/ikaveri/status/1239660248207589383

5. רץ עכשיו באינטרנט פוסטר שמתאר ומשווה בין מגיפות לאורך ההיסטוריה. הוא שילוב נדיר בין אסתטיקה, בהירות, ידענות ויכולת להעביר מידע. יצירת מופת של Infographics.

ההיסטוריה של המגיפות
[לחצו על התמונה לגירסא מלאה]

6. באוקטובר סיפרתי על טלפונים בלי אנדרואיד ובלי גוגל. עכשיו התפרסמה ביקורת על Librem 5, אחד הבולטים בהם. השורה התחתונה שלה: ממש לא מתאים בינתיים לצרכן הפשוט. באסוש.

7. [תודה ליעל] שחלקה איתנו סרטון מ-ק-סיייייים. צילומים ערוכים של מצלמה שעמדה שנה ועקבה אחרי גשר קטן טבעי מעל נהר בטבע. לא תאמינו כמה חיות מקסימום עברו שם.


8.
[שוב תודה ליעל] אתמול סיפרתי על ספריה לא מצונזרת במשחק המחשב Minecraft. עכשיו מסתבר שילדים יפנים בהסגר אירגנו לעצמם טקס סיום בית ספר במיינקרפט.

9. חבר'ה, חמישה אייטמים תוך יומיים מגיעים מלינקים של הקוראים. תמשיכו תמשיכו! בלי להתבייש!z

7 תגובות

  1. Ross הגיב:

    תמונות מחיי נישואין היא אחת ההפקות הטובות שיצא לי לראות בארץ. מההצגות שלא הבנתי למה העלו, עד שראיתי אותה. היא כמעט סוג של אנטי-אסקפיזם, אבל היא מצויינת.
    גם אם זה כל מה שהקאמרי יעלו, זה מספיק.

  2. הילה הגיב:

    ברור שהממשלות בישראל ובפולין מתאימות גישה לפי הציבור שלהם..
    בכל אופן, רק בריאות.

    • ניימן הגיב:

      צודקת, בגדול זה כזה "חנוך לנער על פי דרכו", אבל לפחות ממה שאני מדבר עם אנשים יש הרבה שזה פחות ברור להם:-)

  3. פשוט יעל הגיב:

    לא בעייתי בעיניך שבגלל הקטע של הפרספקטיבה בגרף (כלומר הקטע שכאילו הפס מתמשך אחורה) קשה להבין מה בעצם אמור להיות יותר גדול ממה, כי זה יוצר אשליה חזותית שחלק מהכדורים רחוקים יותר וחלק קרובים יותר? כאילו, המוות השחור למשל נראה בערך באותו גודל כמו השפעת הספרדית או האיידס, אולי אפילו קטן יותר, ורק אם קוראים את הכיתוב (הקטן) רואים שהוא הרג פי כמה יותר.

    • ניימן הגיב:

      לחצת על התמונה לראות את הגירסא המלאה? שם זה ממש ברור שהמוות השחור הרבה יותר גדול.

      האמת היא שאני חושב שאחרי 25 שנות פיקסר אנחנו בסדר עם להבין פרספטיבה בתמונות מחשב תלת מימדיות:-)

      • פשוט יעל הגיב:

        עכשיו ניסיתי, אני עדיין חושבת שזה בעייתי. זה נראה מגניב אבל לא באמת נותן מושג כמו שצריך לגבי הבדלי גודל ויש יותר מדי אלמנטים בתמונה.

  1. 1 באוקטובר 2022

    […] לפני שנתיים, כשהתחילה הקורונה, כתבתי על I’m sorry John. תת ערוץ ברדדיט שמפגיש את גארפילד וקת’לוהו, בלי […]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting