יומיות 27.03.2020: האקרים נגד קורונה
יומני היקר,
קמתי היום מוקדם בבוקר, הכנתי קפה והתיישבתי לעבוד למשך שלוש שעות. התברר שאני עדיין תוכניתן לא משהו.
לאחר מכן עשיתי הפסקה ויצאתי ליער. המקום היה ריק, על חלק קטן מהעצים רואים ניצני עלים.
שבתי הבייתה לעבוד עוד שעה. אכלתי ארוחת צהריים (עוגת תפוחי אדמה, יאמי!), עבדתי שעתיים, עוד סיבוב ביער, עבדתי, דיברתי בטלפון, כתבתי לבלוג, עבדתי ועכשיו אני כותב שוב.
בברכת "משעמם לי",
ניימן
נ.ב: ניוטון המציא את הפיזיקה הקלאסית בזמן מגיפה, האם גם לי עומד ליפול תפוח על הראש או שאני סתם הולך לטבע כל יום?
1. מי שפורח בזמנים טרופים אלה הם ההאקרים הפולניים. ההאקרספייס בוורשה שוקק מתמיד, כן, קראתם נכון, שוקק מתמיד.
הזמינו אותי לבוא בטענה ש"ההאקרספייס זה מקום מיוחד של אנשים מאד מוזרים, אז אין סיכוי להידבק". סירבתי בנימוס בלי להתווכח, כי די.
מה שכן, הם עושים שם דברים מעוררי השתאות.
בפולין יש מחסור בערך בהכל בבתי חולים. ממסיכות, דרך מכונות הנשמה ועד כפפות. אני אישית מכיר רופאה שהייתה צריכה להשתמש בקומבינה בשביל לקבל מסיכות, ורופאים אחרים שמתלוננים שהם נאלצים לעבוד בלי.
ההאקרים החליטו להתגייס למאבק.
הם מצאו אספקת פלסטיק איפושהו והתחילו לבנות קסדות פלסטיק שיגנו על הרופאים. בעזרת חותך הלייזר שלהם הם בנו פס ייצור קטן של כאלה. היתרון של הקסדות זה שאפשר להשתמש בהן שימוש רב פעמי אחרי שטיפה. לא הכי נוח בעולם, אבל עדיף על רופאים לא מוגנים.
ההאקרים ייצרו 400 מסיכות ושלחו אותם לבתי חולים בוורשה. בתי החולים התחילו להשתמש בזה, השמועה התפשטה בפולין, ואתמול הגיעו הזמנות מבתי חולים נוספים לכמה מאות מסיכות נוספות.
זאת גם שעתם היפה של מדעני המידע. מקצוע שפרח בעשור האחרון. הם מנסים להשתמש בכלים שלהם בשביל לעזור במחקר קורונה. אם אתם רוצים לעזור, צריכים מידע או רוצים עזרה, תסתכלו ב- Data against COVID.
2. 150 אלף איורים בוטניים נכנסו לרשות הציבור. מה שאומר שאפשר להשתמש בהם חינם.
אני רוצה יום חופש להחליט איזה משחק יוצרים בהתבסס עליהם.
3. למה שמישהו ירצה להתפרסם ולמשוך תשומת לב? הרי תשומת לב מביאה פשפוש בחייך, ואם נוברים מספיק עמוק בערימה בסוף תמיד מוצאים זהב.
אז זום , האפליקציה שהיללתי רק לפני יומיים, הפכה לסופר פופולרית ועכשיו כולם מחפשים לא בסדר איתה. מסתבר שזום מרגלת אחריכם במחשב. כמו כן היא גם לא שומרת על פרטיות ויש קריאה שישנו את מדיניות הפרטיות שלהם.
בפרוייקט שלי, אלמונית, ננצל את ההזדמנות כדי לנסות בפגישה הבאה את Jitsi: תחליף קוד פתוח לזום.
4. אוסף תמונות יפייפיה ונוגע ללב של תיעוד 48 של סגר של ישראל בימי קורונה. בכל התמונות יש אדם עם מסיכה נגד חיידקים עומד לבדו בישראל הריקה.
את רוב המקומות שהוא הסתובב בהם אפשר למצוא ריקים גם בימים רגילים למען האמת. אבל זה לא מוריד מהיופי, האווירה והנוגות של התמונות.
5. מצבים מטורפים יוצרים אמנות מצוינת.
חיפשתם משהו טוב שייצא מכל זה אז הנה: pic.twitter.com/zuEGf0h7f0
— Chen Liberman (@Liberwomen) March 26, 2020
6. טוב, יוטיוב מלא בשירי קורונה שיכולים בכיף להעביר לכם יומיים. אני אישית אהבתי את זה. תתחילו שם ותגיע לעוד שיר, ועוד שיר, ובסופו של דבר תגלו שירים לבד בלעדי.
אישית אני מתחזק בטוויטר פתיל קריקטורות קורונה.
7. בסן פרנסיסקו הרבה עסקים הפסיקו לקבל מזומן, מחשש שהוא מעביר את הקורונה. גם בוורשה זה קרה. האם אתם רואים משהו דומה גם בישראל?
8. הקומיקסים לתוכניתנים של Toggl הם הדבר הכי מצחיק בעולם. הנה אחדשמדבר על מה אם העולם היה נברא ע"י תוכניתנים.
לכו תקראו את כל הקומיקסים שלהם, קורעים!
9. אני חושש שהקורונה תשנה סופית את ההגמוניה בין ארה"ב לבין סין, כי סין טיפלה במשבר במופתיות וארה"ב, עושה רושם, מתמוטטת.
אני לא חושש כי אני מת על תרבות אמריקאית או כי יש לי משהו נגד תרבות סינית (חלילה), אבל סין היא ארץ טוטאליטרית וזה מתנגד לתפיסת העולם שלי.
הכוח הסיני עלה השנה לכותרות עם סיפורי הצנזורה של סין על חברות מערביות (עקב הונג קונג). כתבתי על זה פה.
הכוח האמריקאי עלה לכותרות כשגוגל אסרה על Huawei להשתמש באנדרואיד בטלפונים שלה. זה היה סינדול רציני, כי אין אלטרנטיבות טובות לאנדרואיד, וגם אם יש, הקהל המערבי מצפה למערכת הפעלה של גוגל על הטלפונים שלו.ולא
מה שעושים בסין כתגובה זה לפתח מערכת הפעלה מבוססת לינוקס בשם UOS. היא אמורה לרוץ על שבבים שמיוצרים בסין, ובכך לנתק כל תלות של המדינה בארצות הברית.
הכתבה על המאמצים הסיניים מרתקת.
האם הם יצליחו? לא יודע. זה דבר אחד להיאבק כלכלית בארה"ב בזמן ממשל טראמפ וזמן הקורונה, ודבר אחר להיאבק בגוגל, אינטל ושאר החברות האמריקאיות הענקיות. הן לא פרייאריות, וקשה לדמיין אותן מפסידות בקרב הזה.
לא יודע אם ראית, אבל לאמן המצויין פרדי שחר כסלו יש תערוכה מקסימה שדומה לציורי הצמחים:
https://www.tamuseum.org.il/he/exhibition/shachar-freddy-kislev-games-2013-2019/
עכשיו ראיתי. כאילו האיש יצא מהמאה ה-19.
2 – מדהים ומרגש ממש. חבל שאין לי סבלנות לעבור על 1600 העמודים בפליקר 🙂
3 – שיט. רע לביזנס. ולא מי יודע מה מה מפתיע
1. גם לקאגל יש פרויקט קורונה https://www.kaggle.com/allen-institute-for-ai/CORD-19-research-challenge
9. לא הייתי קורא לטיפול של הסינים "מופתי". אל תשכח שהם ניסו להסתיר את המגיפה בהתחלה, ותרמו רבות להתפשטות שלה בסין וכתוצאה בשאר העולם. אני מאמין גדול בחופש מחשבה, ואני מאמין שארה"ב והעולם החופשי יתגברו לבסוף ויקדמו את הרפואה קדימה בקפיצות גדולות. מלחמות תמיד מאיצות פיתוחים.
זה עניין סמנטי. מהרגע שהם הכירו בכך שזאת מגיפה הטיפול שלהם היה הכי אפקטיבי שאפשר. אפשר להשוות אותם לארה"ב, איטליה, בריטניה ועוד מקומות שלא הכירו בקיום המגיפה בהתחלה.
אם לא ברור, אני לא דוגל בשיטה הסינית (כתבתי על זה ביומיות של ה-16 למרץ) אבל פה היא הייתה יותר יעילה.
כנראה שאתה צודק, אבל סיכוי טוב שלעולם לא נדע מה באמת היה (או יהיה) מצב המגיפה שם.
אם כבר טיפול סיני מרשים בקורונה – טייוואן.
גם בקוריאה, למרות המספר הגבוה בגלל ה"סופר מפיצה" בכת הלא ברורה, יש דרכי טיפול יצירתיות וחכמות, ובשתי המדינות הללו גם ממשיכים לקיים פעילות מסחרית ללא סגר כולל כדי למנוע את הפגיעה הכלכלית (שבעצמה עלולה להביא לפגיעה קשה באיכות החיים ובבריאות הציבור לאחר שתיגמר הקורונה בעולם).
במיוחד בשבילך שמרתי את הלינק הזה 🙂
https://boingboing.net/2020/03/25/taiwan-lockdown-cops-visited.html
קטעים. זה לא היה עובד בישראל, הבטריה שלי נגמרת כל 20 שניות, והסים בכלל לא בסמארטפון.
החברים שלי בטייוואן בכלל מתקשים להבין מה הולך אצלנו. זה נראה להם מדע בידיוני. אני כל הזמן מקבלת תמונות מטרקים, טיולים, ארוחות ואירועים שם. הם גם מסתגלים מהר, וההוסטל שבו ישנתי כבר מתמחה ב"חבילות בידוד" למגיעים מחו"ל…
סין טיפלה במשבר במופתיות? סין *גרמה* למשבר, הסתירה אותו מהציבור וניסתה להשתיק את הרופא שניסה להזהיר מפני הוירוס… (ואולי גם יצרה את הוירוס לפי כל מיני תיאוריות)
מאכזב לגלות אנשים חכמים שנופלים בפרופגנדה של המפלגה הקומוניסטית הסינית.
סין היא האויב הכי גדול של הדמוקרטיה, החופש וכל דבר חיובי שקיים במערב. הלוואי שאחרי המשבר הזה MADE IN CHINA יהיה סמל לבושה גדולה.
חוץ מזה שאנחנו לא יודעים איך הם טיפלו במשבר כי הם גירשו עשרות עיתונאים זרים ומייד אח"כ טענו שיש "אפס מקרי קורונה". אין להאמין לשום דבר שסין מפיצה באמצעות שופרי התעמולה שלה. הערכה שמרנית היא שיש פי 10 יותר הרוגים ממה שמדווחת המפלגה
כתבתי בתגובה למעלה, "מהרגע שהם הכירו בכך שזאת מגיפה הטיפול שלהם היה הכי אפקטיבי שאפשר".
אני בהחלט חושב שהטיפול היה הכי מופתי ואפקטיבי שאפשר. אם הם משקרים בקשר לתוצאות? מי יודע. אבל הטיפול עצמו היה מה שישראל חולמת לעשות.
זה כמו להגיד שפירומן עזר לך לכבות את השריפה שהוא יצר. סין נתנה ל5 מיליון תושבי ווהאן לטייל בעולם ולהפיץ את המפגה. זה ממש לא טיפול מופתי. סין מדווחת על 0 (אפס) מקרי קורונה בבייג'ין, אתה מאמין לזה? אם כן אז יש לי גשר למכור לך …
סין היא מדינת טרור שאחראית לדיכוי ו"העלמה" (רצח) של מיליונים. וכעת אפשר להוסיף עוד כמה עשרות אלפי מקרי מוות לסטטיסטיקה.
סין היא מדינת טרור, נקודה. אין שום מקום לפרגן להם על "טיפול" במגפה.
לצערי אתה ממש צודק.
איזו מדינה היא לא מדינת טרור?
כתבתי הרבה נגד סין בבלוג, וזאת ארץ שאני נמנע כרגע מלנסוע אליה בגלל הסיבות שהזכרת. אבל אי אפשר לנהל איתך דיון אם כל מה שאתה רוצה לעשות זה לפרוק זעם על סין. שתי הפסקאות האחרונות שלך פשוט מיותרות.
אני אחדד,: הטיפול הפנימי שלהם במגיפה היה מופתי בעיני, עם הסגרים והבידודים וכו'. אם הייתי רוצה שיעשו כזה אצלנו? לא, כי אני נגד דיקטטורה. אבל האם זה עבד? נראה שכן, ואני לא מחשיב תיאוריות קונספירציה.
סין עצרה ואסרה על טיסות מWuhan לכל עיר אחרת בסין, אבל התירה טיסות לכל שאר העולם. איך אתה היית מכנה מדינה אחרת שהייתה עושה את זה?
אני מסכים איתך שסין פעלה מעולה לטיפול *פנימי* במגפה, בעוד שהיא עשתה כל שביכולתה כדי *לוודא* ששאר העולם ידבק ושהמגפה תופץ.
לגבי הפסקאות האחרונות שלי- לא נראה לי שאמרתי שום דבר לא נכון, אם כן אתה מוזמן לתקן אותי.