יומיות 23.01.2021: ככה יעשה להאקר שנינטנדו רוצה בצרתו

היום הגיעה מסחטת מיצים.

פוסט זה נכתב עם כוס מיץ גזר וסלק ביד. מהשאריות ניסיתי להכין קרקר גזר-סלק עם טחינה.

המיץ יצא מוצלח, הקרקר עוד דורש הרבה עבודה.

1. יש מושג כזה שנקרא אישיות משפטית.  אני נחשב אישיות משפטית. אתם נחשבים אישיות משפטיות. כל אדם נחשב לאישיות משפטית.

לאישיות משפטית שהיא אנשים, יש שם: אישיות משפטית טבעית. אבל יש עוד סוגי אישיות משפטיות: חברות או ארגונים.

חברות או ארגונים נקראים "אישיות משפטיות מלאכותיות". למרות שהן לא באמת יצורים אמיתיים, מערכת החוק מאפשרת לכם לתבוע אותן כאילו שהן היו יצורים כאלו.

לי, בתור אדם שיש לו חברה, זה נורא נוח. אם החברה עושה משהו לא חוקי, אז תובעים את החברה ולא אותי אישית (עם כמה יוצאי דופן קיצוניים, כמובן). לכן אחד היתרונות של להקים חברה היא שזה מסיר מעליכם חלק מהאחריות.

אחד הטרנדים שיש עכשיו הוא נסיון להפוך אלגוריתמים של בינה מלאכותית גם לאישיות משפטיות. זה יהיה הרי נורא נוח לחברות. כי כמו שאני מעביר חלק מהאחריות המשפטית *שלי* לחברה שבבעלותי, ככה החברה רוצה להעביר חלק מהאחריות *שלה* לאלגוריתם שהיא יצרה. אל תתבעו את החברה, תתבעו את האלגוריתם. כן כן, הוא אשם!

אישית אחריות משפטית לבינה מלאכותית נראה לי כמו כסת"ח.

המטרה של ההקדמה הארוכה הזאת הייתה לאמר שיש אישיות טבעיות (כמוני) ויש אישיות משפטיות (כמו פייסבוק), ואחד הדברים שלדעתי בעיתיים בעולם הוא האי-סימטריות האדירה בין שתי הקבוצות.

הנה דוגמא לסיפור שמראה א-סימטריות ודלף עכשיו לרשת. הכוכבים בסיפור הן חברת נינטנדו, והאקר בשם Neimod.

בשנת 2013 שיחרר Neimod פריצה למכשיר 3DS של נינטנדו. יש לציין שאין שום דבר לא חוקי במעשה הזה. יש הרבה שימושים חוקיים לפריצות למכשירים. זה נועד לחוקרי אבטחה, חוקרי אקדמיה או אנשים שהמכשיר התקלקל להם והם רצו לתקן אותו.

פה נכנסת הא-סימטריות. כי לאדם פרטי (אני) אין המון דרכים להיאבק בהחלטה חוקית של מישהו, בעוד שלחברה מסחרית, כמו נינטנדו, יש אינסוף משאבים לעשות זאת.

מה שהתגלה השבוע זה שנינטנדו עקבו אחרי Neimod בצורה קריפית לחלוטין, במטרה של למצוא דרכים לאלץ אותו להפסיק לעבוד על המוצרים שלהם.

התיק שהם יצרו עליו כלל גם מעקב כמעט חולני אונליין, כולל דברים שהוא אמר בצ'אטים ב-IRC, אבל גם דברים שדורשים מעקב פיזי: באיזה שעות הוא נמצא בבית, עם מי הוא נפגש, או באיזה מסעדות הוא אכל.

התכנון, שאני לא יודע אם הוא יצא לפועל, היה לארוב ל-Neimod, ואז לגשת אליו בצורה מנומסת אך תקיפה, ולבקש ממנו להפסיק לעבוד על מוצרי נינטנדו. אם הוא יסרב, התכוונו לאיים עליו בתביעות וכאלה.

זה היה כל כך קריפי שהם יצרו תרשים זרימה למבצע הזה.

https://twitter.com/eclipse_tt/status/1341197814706126848

אני לא יודע אם נינטנדו עברו על החוק או לא. האם הם חצו את הקו בין מעקב לסטוקריות, ומה אומר החוק על זה.

מה שאני כן יודע זה שיחסי הכוחות בין אישיות טבעיות לבין אישיות מלאכותיות כל כך לא סימטריים, שהפילוסופיה האישית שלי אומרת שגם החקיקה צריכה להיות לא סימטרית – רק לכיוון ההפוך (כלומר, יותר תקיפה לאישיות מסחריות). זאת כדי לאזן קצת את יחסי הכוחות.

2. איזו מפה אדירה של יצורים מיתולוגיים מכל העולם! הנה חלק קטן שלה שגזרתי, תלחצו פה בשביל המפה המלאה.

מפת יצורים מיתולוגיים

מישראל, אגב, הם לקחו "לוויתן".

3. אני ממש בקטע של לבשל השנה. הנה שיטה לכאורה נהדרת לקלף שום. במציאות קרעתי אותו לגזרים כשניסיתי אותה.

https://twitter.com/VPestilenZ/status/1140437217619390465

4. אוריול פרר מסייה עשה במהלך סגר הקורונה פרוייקט פנטסטי: מחשבי רטרו מודרניים גמדיים. המיחשוב עצמו נעשה על רסברי פאי, ואת המסכים הוא יצר עם מדפסת תלת מימד.

האלמנט הנהדר של הפרוייקט הוא המסכים עצמם. הם לא בסטנדרט הגדלים הרגילים של 4:3 או 16:9, אלא בכל מיני צורות אקזוטיות כמו מלבנים 4:1 וכו'.

מחשב גמדי

אני מאמין גדול בכך שמגבלה מובילה ליצירתיות, ולכן הייתי מת לראות משחקי מחשב או אתרים למסכי 4:1. מעבר לכך, האיש ממש יצר ליין מחשבים, ועם קצת יוזמה עסקית יכול להיות פה מותג מצליח חדש.

5. לכבוד יציאת טראמפ מחיינו, הנה סרטון טראמפ כנראה הכי טוב שנעשה אי פעם, והייתה תחרות. הייתה.

6. פרוייקט Tor פירסמו את סיכום שנת 2020 שלהם. בחדשות הרעות: הם נאלצו לפטר שליש מהצוות.

אבל יש גם חדשות טובות! מעבר לדברים הרגילים (חיזוק הרשת, שיפור שימושיות, תמיכה מוגברת בסמארטפונים), הם עשו שני דברים ששווה לדבר עליהם.

הראשון הוא ARTI: יישום של Tor ב-Rust. למי שלא יודע, Rust היא שפת תכנות שמוזילה המציאה, והיא הדבר הכי מגניב, בטוח אבל גם קשה ללמידה שקיים כיום. אני כתבתי תוכנה קטנה ב-Rust לפרוייקט אלמונית, ולמרות שיש בה רק 100 שורות זה לקח לי יומיים וחצי.

יישום Tor ב-Rust יהיה גם יותר מהיר, אבל גם, ובעיקר, הרבה הרבה יותר בטוח. הם מקווים שהגירסא הראשונה תצא עד סוף 2021. מנסיון זה אומר שתצפו לה ב-2022 או 2023.

הדבר השני? Tor מוסיפים מטבעות למוצר שלהם. הם כרגע משתמשים בזה נגד התקפות, אבל תנו להם זמן עד שהם יבינו שגם אפשר ככה לממן את הפרוייקט.

הנה תחזית שלי ל-2022: Tor יתחילו להתעניין בשימוש במערכת שמות מבוזרת (במקום הג'יבריש של שמות האתרים שלהם כרגע). האם זאת תהיה מערכת שמות מבוזרת קיימת או שהם יצרו משהו משלהם? ואללה, לא יודע.

2 תגובות

  1. חובבן הגיב:

    מפתחים הם קורבנות אופנה
    השנה כולם מפתחים הכל מחדש ב rust

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting