יומיות 18.03.2021: איך מצטרפים לקבוצת ביטורנט פרטית בשנת 2021?
אלו הימים האחרונים בשהות הנוכחית בקראקוב – סניף סניף – ואת מעשי בעיר אפשר לסכם ב"הלכתי, אכלתי, עבדתי".
השבוע התחלתי הרגל "הליכת חצות" בעיר העתיקה, מקום הומה עד אמצע הלילה בימים כתיקונם, אבל עכשיו אפשר למנות את כמות האנשים שהולכים שם בחצות על 2 כפות ידיים.
העיר העתיקה של קראקוב יפה כשהיא ריקה, רטובה וקרה. למרות ריקנותה, ואולי בגללה, היא מלאת הפתעות.
בסמטה אחת ראיתי כמה דמויות חשודות. אחת מהן עמדה, נוטה מעט קדימה, עם מסיכת תליין על פניה. הסתבר שזה טיול סיפורי האימה של קראקוב, כשבמהדורת הקורונה מגיעים אליו בסה"כ שני זוגות.
בסמטה אחרת עשתה לעצמה גברת מנהג מוזר. כל יום, כמעט, היא יוצאת, מאוחר בלילה, לפינה בעיר העתיקה ושרה שירי אופרה. למרות שאין מי שיקשיב לה, למרות שאין מי שיתן לה כסף. פעמיים נתקלתי בה, פעמיים שילמתי לה, והמטבעות שלי היו היחידים בקערה.
1. השבוע הצטרפתי ל-tracker פרטי של ביטורנט. זאת כאילו תת-רשת פרטית בביטורנט, שצריך לקבל רשות מיוחדת להצטרף אליה.
יש כמה דברים מוזרים במשפט הזה. הראשון הוא למה שמישהו ידבר על ביטורנט לכל הרוחות? האם זה 2011 או 2021? השני, ואולי היותר מפתיע, היא שזאת הפעם הראשונה בחיי שאני מצטרף ל-tracker פרטי כזה של ביטורנט.
אז אני יודע, כולכם עברתם כבר הרבה שנים למהפיכת הסטרימינג, וכל יצירת אמנות בהיסטוריה מונגשת לכם כאילו כלום. אבל לי מהפיכת הסטרימינג הזאת לא מתאימה. אני רוצה לקנות, לא להשכיר. אני רוצה לראות, לקרוא ולשמוע מה שבא לי מתי שבא לי, בלי שצד ג' יהיה מודע לזה. אני לא רוצה אלגוריתמים שיציעו לי דברים דומים למה שאני אוהב, כי מה שאני אוהב בעתיד שונה ממה שאהבתי עד כה.
עם זאת, הצטרפתי לא כי אני מחפש להיות פיראט, אלא כי רציתי לראות איך זה עובד. שנים אני שומע על מלא private trackers שמציעים אוצרות להורדה. עד שיש לי סוף סוף הזדמנות להצטרף לאחד, שאוותר עליה?
קיבלתי לינק עם אתר להוראות ההצטרפות. הן אמרו שאפשר להצטרף רק פעמיים בשבוע, רביעי ושישי בבוקר, בין 11:00 ל-13:00, שעון ישראל.
בשביל להצטרף צריך ללכת לערוץ ה-IRC של מפעילי ה-tracker. זה כבר מקטין את מספר האנשים שיכולים להצטרף, כי מי כיום יודע מה זה IRC?
בערוץ ה-IRC צריך להקיש פקודה שמבקשת להצטרף, ואוטומטית אתם נכנסים לתור. אני הייתי מספר 3, וחיכיתי בערך 10 דקות.
אחרי 10 דקות הזמינו אותי לחדר שיחה פרטית, שם החל תיחקור עמוק. מה ה-IP שלי? איזה קליינט ביטורנט יש לי? ואיזו מערכת הפעלה? האם אני מבין את חוקי המקום? אם הורדתי קובץ, כמה זמן הוא צריך להיות זמין אחרי זה? וכמה אני צריך להעלות לרשת על כל הורדה? וכו' וגו'. חצי שעה של שאלות ותשובות.
כנראה שעניתי על הכל נכון, כי בכל זאת דוקטורט וזה, מבחנים אני יודע לקחת. אז קיבלתי סיסמא ונכנסתי לאתר בתור חבר מן המניין.
אני לא אספר מה יש באתר, כי לא בא לי להסגיר את זהות ה-tracker, אבל בואו נגיד שהחבר'ה האלה מקצוענים ששמים את אמזון ונטפליקס בכיס הקטן. ההיצע שיש שם אינסופי ומסודר. כמו חנות ממתקים שלא נגמרת.
מדובר בתחום מאד קטן ונישתי, הרבה מהחומרים שאפשר להוריד משם לא בטוח שאפשר לצרוך בדרכים אחרות. אני מאמין שמי שמפעיל את זה עושה זאת בהתנדבות, עד כמה שראיתי הם לא מוכרים כלום והכל קהילתי.
2. רעיון נהדר ללגו, לגו סוניק! זה עוד לא מוצר כרגע, אלא בגדר הצעה בלבד אם הבנתי נכון.
3. פרס אבל, סוג של פרס נובל למתמטיקה, הוענק למתמטיקאי הישראלי אבי ויגדרזון. כבוד!
ויגדרזון עוסק בחישוביות, שזה תחום שאני אישית חולה עליו. הוא מדבר על איזה בעיות מחשבים (ובני אדם) יכולים לפתור, איזה אי אפשר לפתור, איך רנדומליות יכולה לעזור ועוד שלל שאלות על סף הפילוסופיות מרתקות.
אתם יכולים לראות הרצאה של ויגדרזון:
או, יותר טוב לטעמי, לקרוא בחינם את הספר שלו על מתמטיקה וחישוביות. זה ספר מקצועי למתמטיקאיים ואנשי מחשבים, לא ספר קריאה קליל, אבל אני אישית חושב שההשקפה של ויגדרזון על מתמטיקה נהדרת וממליץ בחום על הספר.
4. כל סרטון של ניר וגלי זאת חגיגה, והסרטון החדש נהדר כמו תמיד. מתישהו יכתבו את שמם בגדול בהיסטורית האנימציה העברית.
5. גם סוף הדרך נהדרים (עם כי קצת פחות מניר וגלי), וגם להם יש פרק חדש ושווה צפייה.
6. מערכת ההפעלה ב-VR הזאת נראית לי שוס ענק. תראו פה.
7. שיטה גאונית להשתמש בטוויטר כדי להעביר קבצים.
I found a way to stuff up to ~3MB of data inside a PNG file on twitter. This is even better than my previous JPEG ICC technique, since the inserted data is contiguous.
The source code is available in the ZIP/PNG file attached: pic.twitter.com/zEOl2zJYRC
— David Buchanan (@David3141593) March 17, 2021
8. הזכרתי לא מזמן את יאיר פז שמצלם תמונות מישראל שנראות כמו חו"ל. עכשיו מוקצה הפכו את התמונות שלו לחידון, חו"ל או חולון?
כנראה החומר שאתה מחפש הוא ממש זנב ארוך או לא באנגלית אם אתה לא מוצא אותו בביטורנט הרגיל, אבל המנעות מפיראטיות מובילה אותי למשהו אחר – מה האלטרנטיבה לספרי קינדל, מלבד אמזון?
אמזון מעלים את המחירים באופן קבוע ואם פעם הייתי מחכה קצת וקונה ספרים כשהיו יורדים ל-6-8$, היום ספרים שהם לא מהוצאות קטנות/סופרים חדשים/שנות ה-90 ומטה וכו', סובבים באיזור ה-12-15$. המחיר הממוצע עכשיו ב-wish list שלי הוא $10, בגלל ספר אחד משנות ה-80 שמוריד את הממוצע. עם טלויזיה אין לי ייסורי מצפון, אבל סופרים צריכים להתפרנס ממשהו אז ספרים אני מעדיף לקנות, לא בדפוס וממילא, רובם לא מגיעים ארצה אז גם ספריות הן לא אופציה. ספרים בעברית ד"א, יש במחירים די הוגנים בכמה אפליקציות, חלקן גם מעבירות לקינדל ואם לא, אז לטלפון.
מצרף מאמר מ-VOX שקצת ישן אבל אימת את התחושה שלי, שאמזון עושה איתנו מה שהיא רוצה. אני מתקשה לקבל גם את ההנחה של מו"ל שההפרש בין ספר דיגיטלי וספר בחנות הוא רק $2, בכל זאת, גם אם הוצאות פרסום לא משתנות מאד (גם לא סביר), יקר מאד להפעיל חנות פיזית.
מקווה שלא יצאתי מאד קמצן מהסיפור הזה, אבל מי שצורך 2-3 ספרים לחודש מתחיל לפתח קצת רגישות למחיר.
https://www.vox.com/culture/2019/12/23/20991659/ebook-amazon-kindle-ereader-department-of-justice-publishing-lawsuit-apple-ipad
אני בגישה שכשאומרים לי שאני קמצן, אני אומר תודה!
Barnes & Noble מוכרים EPUB בפעם האחרונה שבדקתי, לא? יש עוד אתרים, אני פשוט מחפש במנוע החיפוש כל פעם לגבי ספר ספציפי איפה יש אותו ב-EPUB. בעברית יש הרבה – וגם בפולנית אגב. בגרמנית טרם בדקתי.
חבל שסופרים לא מוכרים ספרים ישירות – זה לא היה אמור להיות כל הקטע של האינטרנט? לפחות במוזיקה בנדקאמפ מדי פעם מוותרים על העמלות ואז אני קונה כמה אלבומים בבת אחת.
זה מה שאני עושה, אך ללא הועיל…
B&N מוכרים במחירים זהים או גבוהים יותר מאמזון. הרבה אתרים של סופרים פשוט מפנים לאמזון לרכישה.
מוזיקה הפסקתי לקנות, אני תורם חודשית לרדיו הקצה ואם רוצה משהו ספציפי אז ספוטיפי בדפדפן עם פרסומות מדי פעם זה לא נורא למרות שבסוף אעשה מנוי.
פיראטית? יש את lib.gen, שיש להם אפילו בטט טלגרם חביב
מכיר, משתדל להגביל את השימוש לסופרים שהלכו לעולמם.
יותר זולים מאמזון ןמשלוחים חינם לספרים אמיתיים שאפשר לגעת ולהריח ולדפדף
https://www.bookdepository.com/
bookdepository זה גם אמזון 🙁
יש עדיין חנויות/רשתות פרטיות
ברוך הבא באיחור אופנתי(מאוד) לעולם הטראקרים, ברגע שאתה נחשף, אתה לא יכול באמת לחזור אחורה לנטפליקס עם ההגבלה האיזורית שלה ו"צפו בהשוטר מת מצחוק 3 עד ה3.3 [כי אז נגמר לנו החוזה]" וסטרימינג בכלל.
למרות שreal debrid or premiumize מצייעים משהו קרוב לזה, סטרימינג מבוסס טורנט על שרת מרוחק בתשלום.
אם כבר טראקרים, לבחור שמעליי… טוב, לשלם זה כל הכבוד, אבל כשאתה מחפש משהו מאוד ספציפי ואפילו בlibgen אין, ואילו בטראקר מסויים יש… בסוף יש דברים שאי אפשר להשיג אחרת
השאלות האלה של private trackers הן משהו!
אני דיי בטוח שאנחנו לא באותו טרקר, אבל הנה הסיפור שלי: לא הייתי פעיל כמה שנים ופתאום היה לי צורך במשהו שמאד קשה היה להשיג אותו. ידידה הזכירה לי את הטרקר הזה, וביקשתי שחזור סיסמא….
כאן התחילה מסכת של חקירות, שיחות וירידה לפרטים שלא הבנתי את הצורך בהם. ננזפתי לעומק ולרוחב (וניסיתי לדמיין איזה ילד יושב בצד השני של המקלדת), וכנראה שבסופו של דבר הבינו שאני פשוט חדל אישים, ואישרו לי חברות "על תנאי".
אחרי שבוע, פנו אלי ושאלו אותי אם אני מתכוון לעמוד בתנאי (גילוי נאות – עמדתי עד אז בכל מה שביקשו), ואחרי חודש פנו אלי ובישרו לי שהסירו את התנאי…
מדהים
תשמע, אלו א.נשים סופר רציניים. בעבודה אני לא ככה רציני.
אחרי כמעט, שלא "החניתי" את החשבון, והייתי צריך מהאתר משהו, קיבלתי שיחת נזיפה, כולל שיחת זיהוי מהסרטים, מה היה השם משתמש שלך? -לא זוכר, טוב אז תן פרט אחר, -לא זוכר
בסוף איכשהו אמרתי משהו מההיסטוריית הורדה מאז, ננזפתי והובטח לי ששוב זה לא יקרה, אחרת באן
*כמעט עשור
אוקי, אני מרגיש כאילו אני היחיד בכיתה שלא סיפרו לו על המסיבה רק באיחור של עשור.
מה זה?!
קבוצות פרטיות של שיתופים בביטקוין, בדר"כ כל קבוצה כזאת מתמחה בנושא ספציפי (נגיד, אנימה).
זה משהו סופר נישתי, העובדה שהרבה אנשים פה ניסו את זה מעידה יותר על קוראי הבלוג מאשר על התחום.
טראקר ביטקוין נשמע ה-דבר (;
נישתי, כן, אבל usenet נאמר אפילו יותר נישתי
זה כמו אתרי טורנטים רגילים רק שצריך סיסמא כדי להיכנס. לכל אתר יש נושא למשל Fuzer שמספק תכנים בעברית או myanonamouse שמספק אודיובוקס.
אם אתה מספיק זקן וזוכר מה זה BBS אז זה אותו רעיון רק בטורנטים.
זה נשמע לא רק מרתק, אלא גם בדיוק מה שאני הייתי צריך. לא מתחבר לכל הספוטייים למיניהם, מצד שני, להוריד דברים, פה בגרמניה.. חצי מלחיץ. ומבחנים אני לא עובר 🙂