יומיות 06.04.2021: כנסי האקרים בעולמות מחשב דמיוניים

בישראל נגמר פסח, בפולין הסתיימו שלוש ימי פסחא. מחזל"שים.

1. בפסחא התקיים כנס ההאקרים DiVOC. הוא היה וירטואלי, כמובן.

זה כנס ההאקרים הוירטואלי השני, אחרי קונגרס ההאקרים בסוף דצמבר. בקונגרס, ההאקרים יצרו עולם דו מימדי וירטואלי בו התקיים הכנס, ועכשיו DiVOC עשו אותו הדבר לכנס שלהם. בדצמבר הייתי קצת עסוק אז, אבל עכשיו סוף הצלחתי לראות מה זה כנס בעולם וירטואלי.

תקשיבו, זה מרהיב. ככה נראה היכל הכניסה:

עולם וירטואלי 1

כשאתם נכנסים אתם מתבקשים לבחור דמות ושם. קראתי לעצמי גימלי. צריך לאפשר גישה למיקרופון והמצלמה, בגלל שהמטרה היא להסתובב בעולם ולדבר עם אנשים.

כל קבוצה שהשתתפה בכנס יכלה ליצור עולם דו מימדי כזה משלה, ולשים פורטל כניסה בהיכל הכניסה. לכן היכל הכניסה בעיקר נראה כמו מראה ענקית עם המון פורטלים.

נגיד, נכנסתי לפורטל עולם המכשפות (ככה קוראת לעצמה קבוצת ההאקריות). החדר הנהדר שלהם נראה ככה:

עולם וירטואלי 2

יש בחדר המון מידע, סרטים שאפשר לראות (בחדר שמעוצב כמו אולם קולנוע), חדר הרצאות עם לו"ז ההרצאות שהיו בעולם המכשפות בכנס (הרצאות אמיתיות, הדמות שלכן יכלה לשבת בחדר בזמן שאתם צופים בהרצאה).

לכל האקרספייס או ארגון היה עולם כזה משלו, וכל אחד נראה אחרת לגמרי. הנה למשל תמונה מעולם שכבר שכחתי למי הוא שייך.

עולם וירטואלי 3

כל הטוב הזה נעשה עם תוכנה בשם Word Adventure. היא השילוב הכי טהור ומוצלח שראיתי אי פעם בין משחק ועבודה. רוצים לבנות עולם כזה בעצמכם? יאללה, תתקינו אותה. עושים כנס? תבנו עולם בשבילו עם התוכנה. עושה רושם שעולמות וירטואליים לא יעלמו אפילו כשהכנסים יהיו שוב פיזיים.

הכנס הסתיים ואני לא יודע לכמה זמן העולם שנבנה עבורו יהיה זמין. אבל אם לא, אתם יכולים לנסות עולם קטן כזה פה.

2. סרטון על סיינפלד פאנק שהוא כאילו פרק של סיינפלד בו ג'רי יוצא עם מישהי אבל לא יודע מה כינוי הגוף המועדף עליה (או עליו).

3. האחים וורנר חתכו את הדמות של פפה לה פיו הבואש מספייס ג'אם 2, ואין להם כרגע תוכניות להשתמש בו בעתיד אף-פעם. הסיבה היא כנראה מאמר וציוץ של כתב הניו יורק טיימס צ'רלס מ. בלו, שכתב ככה:

https://twitter.com/CharlesMBlow/status/1368200161558663168

קצת קשה להתווכח עם הטענות הללו. כל סרטון רנדומלי של פפה לה פיו מראה סצינות די בוטות שלו רודף באגרסיביות אחרי "נשים" (כלומר, חתולות מאונשות. זה סרט מצויר אתם יודעים).

אני מאד מאמין בכוונה, ולכן מעניין מה צ'אק ג'ונס, יוצר פפה לה פיו, כתב עליו. הוא טען שזה היה השתקפות כל מה שאין בצ'אק לגבי יחס למין השני. הבטחון האדיר של פפה לה פיו, מול חוסר הבטחון והביישנות של צ'אק ג'ונס לגבי נשים.

קשה לי נורא להתעצבן מהדמות של פפה לה פיו. כאילו, ברור שזאת התנהגות אסורה לאדם אנושי, אבל כשמדובר בדמויות מצוירות של לוני טונס, הן עושות אחת לשניה במשך דקה אלף דברים שהיו מחזירות את חוק ההוצאה להורג בכל מדינה מתוקנת בעולם.

גם אם מתעצבנים, הייתי מעדיף פתרון אחר. נגיד, שישנו את האופי של הדמות של פפה. מה, הוא לא יכול להיות מחזר מודרני מתחשב ומתוק? אי אפשר ליצור קומדיה סביב זה? או שיהפכו אותו לנבל, ואז זה ידבר נגד תרבות האונס.

סתם למחוק? פתרון לא יצירתי, לא?

4. תיעוד ממבט ראשון של יוצר משחקי תפקידים, על השנה הראשונה בחייו כיוצר. מה הוא עשה? כמה מכר? כמה הרוויח? האם אפשר להתקיים מזה?

סוג של מתקשר לפוסט הקודם, אנשים שאובססיביים לתחביבם והופכים אותו למקצוע.

5. חמש עשרה שנה מאז פירסום רשימת המומלצים האחרונה שלהם, חזרו בלי פאניקה עם רשימת ספרי המדע בדיוני והפנטזיה המומלצים ביותר, מהדורת 2021.

ראיתי את הרשימה קורמת עור וגידים בשלל סקרים ודיונים בקבוצת 'ספרים?' בפייסבוק. אני יודע שעבדו עליה נורא קשה ומעריך מאד את ההשקעה. למרות זאת, אני קצת מופתע מהתוצאה. היא פשוט… מבלבלת.

הרשימות הקלאסיות קצרות מדי. כולה עשרה ספרי מד"ב, ועשרה ספרי פנטזיה. אין בהן כלום מלבד המובן מאליו שבשבילו לא צריך רשימה כזאת. הרי כולם מכירים את שר הטבעות, שיר של קרח ואש, אסימוב, והארי פוטר, לא?  הרשימה של ספרים מהעשור האחרון גם נורא קצרה (עשרה ספרים בלבד), וגם מבלבלת, כי יש בה עירבוב של מקומי, שפה זרה, מבוגרים וילדים, כל אחד מהם מכוון לקהל יעד אחר.  אם אני קורא חדש, איך אני בוחר ממנה המלצה שמתאימה למי שאני?

6. שיר "חדש" של נירוונה שנוצר בעזרת בינה מלאכותית.

נחמד? כן. כמו מוזיקאי מוכשר טכנית בלי דמיון. יש כאלה שלקחו את זה יותר קשה.

תגובה אחת

  1. ארני הגיב:

    באמת רשימת המלצות לא מרגשת במיוחד. נראה שהיא מאד מכוונת למרכז, אין בה משהו מעורר מחלוקת, נטיה לפנטזיה קלאסית, ספרים שצריך לקרוא אבל לאו דווקא רוצים לקרוא, ועוד כמה ברורים מאליהם. אולי בגלל מנגנון הבחירה?

    בכל אופן, הוספתי את doomsday של קוני וויליס לרשימת הקריאה שלי, אז היה שווה לעבור על זה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting